Grøvdal tar ansvar for egen satsing – avslutter samarbeidet med treneren

2 hours ago 3


– Jeg har satt opp egne planer og styrt treningen min selv i ganske lang tid, og det vil jeg fortsette med fremover. Så det blir ikke store forskjellen. Knut har spilt en viktig rolle som samarbeidspartner og tilrettelegger i satsingen min, sier Grøvdal til NRK – og legger til:

– Når jeg nå tar steget opp til maraton, er det naturlig at jeg søker nye impulser.

Hun understreker at det ikke skyldes en konflikt mellom partene.

– Vi har hatt et glimrende forhold og jeg tror ikke dette byr på problemer for henne. Jeg tror hun bare kommer til å bli enda bedre i årene fremover, sier Knut Jæger Hansen til NRK.

Knut Jæger Hansen og Karoline Bjerkeli Grøvdal, EM terrengløp, Lisboa 2019

LENGRE SAMARBEID: Knut Jæger Hansen og Karoline Bjerkeli Grøvdal i samtale før EM i terrengløp i Lisboa i 2019. Der ble det sølvmedalje. De siste tre deltakelsene er det blitt gull.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

Fremover vil hun bruke tiden fremover til å sparre med folk som har grundig kjennskap til distansen. Hun trekker blant annet frem den norske rekordholderen, Sondre Nordstad Moen.

Ellevill sesong

Men det er liten grunn til å gjøre dramatiske grunner i opplegget, som i år har sørget for stor suksess på bane og asfalt.

  • Seier i New York halvmaraton
  • Norsk rekord på 3000 meter
  • EM-gull på halvmaraton
  • EM-sølv på 5000 meter
  • 8.-plass i OL på 5000 meter

EM friidrett 2024 i Roma

SUKSESS-EM: Hun var ikke helt fornøyd med sølv på 5000 meter, men slo tilbake med gull på halvmaraton halvannet døgn senere. Da ble hun hyllet av det norske teamet tilbake på hotellet.

Foto: Heiko Junge / NTB

Noen tilpasninger må imidlertid gjøres. Hun vil beholde det hun vet fungerer, men gradvis øke lengden på de rolige langturene til 30 kilometer for å stå distansen.

Når vi får se henne i aksjon gjenstår fremdeles å se:

– Jeg kommer til å debutere i 2025, men har fortsatt ikke bestemt meg for om det blir på våren eller til høsten, sier Grøvdal.

Før 34-åringen blir å se på den lengste distansen, er planen å løpe Hytteplanmila kommende lørdag og EM i terrengløp i desember. Der har hun tatt tre strake gull.

Trapper ned som trener

– Nå har jeg vært trener i snart 40 år og trenger en pause. Derfor syns jeg det passet veldig fint etter en sesong med EM og OL, sier Hansen, som også trente Amalie Sæten.

Sæten ble nummer 11 i EM og tirsdag ble presentert som en del av landslaget. Hun skal trenes av Ådne Andersen.

– Det er ingen konflikt og jeg syns det var et passende tidspunkt å ta en pause, sier Hansen, som legger til at han er blitt 65 år.

Han kommer nå til å fokusere på jobben som fysioterapeut, som han hele tiden har hatt ved siden av trenergjerningen.

– Knut har vært med og gjort en kjempejobb for kvinnelig norsk mellom- og langdistanse i mange år nå, men trapper ned nå, sier sportssjef Erlend Slokvik i Norges Friidrettsforbund.

Publisert 15.10.2024, kl. 15.46

Read Entire Article