Mandag 26. august: Dette har skjedd i natt

1 month ago 17


mandag 26. august kl. 06:25
Ryan Evans ble drept i Ukraina Foto: Stringer / Reuters / NTB
  • Reuters' sikkerhetsrådgiver Ryan Evans (38) ble drept i et missilangrep mot Hotel Sapphire i Kramatorsk, Ukraina. To andre journalister ble skadet, én av dem kritisk. Evans, en tidligere britisk soldat, har vært med Reuters siden 2022 og jobbet globalt som sikkerhetsrådgiver.
  • Kraftige vindkast på 17–22 meter per sekund er ventet i deler av Østlandet mandag, spesielt rundt Oslofjorden og i Vestfold og Østfold. Uværet, som også vil bringe regn til store deler av Sør-Norge, er en del av lavtrykket som nå beveger seg fra Skottland mot Norge. Farevarsel sendt ut for Østlandet
  • To personer er alvorlig skadet av mulig stikkvåpen etter en voldsepisode på Grønland i Oslo. De ble funnet hver for seg med ca. en halvtimes mellomrom. Politiet sier det er en mulig sammenheng mellom de to hendelsene og at det ikke fremstår tilfeldig. En person er pågrepet.
  • Under karnevalet i Notting Hill i London ble tre personer knivstukket. En kvinne er kjørt til sykehus med livstruende skader. 15 politibetjenter ble også angrepet, men ingen av dem er alvorlig skadet. Totalt 90 personer er arrestert for ulike lovbrudd.
  • Vladimir Putin forsøker å opprettholde bildet av kontroll til tross for utfordringer med Kremls propagandamaskin etter ukrainske angrep i Kursk-regionen. Eksperter mener russiske medier har vanskeligheter med å håndtere situasjonen, som viser et mer dystert bilde av krigen enn tidligere.
  • Taylor Swift har donert penger til matbanker over hele USA i forbindelse med hennes Eras Tour. Matbankene, som opplever økt etterspørsel på grunn av inflasjon og økonomisk usikkerhet, er takknemlige for støtten og den medieoppmerksomheten donasjonene har medført.

Relaterte emner

Read Entire Article