Lyn-raseri etter blodig sammenstøt: – Pisker oss ut av banen

1 month ago 25


En albue i ansiktet ble blodig for Lyns Julius Skaug. Mens han var ute scoret Vålerenga.

lørdag 24. august kl. 22:21

Kortversjonen

  • Julius Skaug fra Lyn fikk en albue i ansiktet under kampen mot Vålerenga, og blødde kraftig.
  • Lyns kaptein William Sell raser over dommerens avgjørelse om å fortsette spillet selv om de hadde en spiller mindre på banen.
  • Vålerenga scoret sitt tredje mål mens Skaug fortsatt var ute av spill.

Lyn-leiren raser etter dommerens avgjørelse.

– Når noen blir slått til blods, så synes jeg vi enten burde får behandle eller få gjort et bytte før vi blir sendt av banen. Jeg har aldri opplevd det før, men tydeligvis her, sier en tydelig irritert Lyn-kaptein William Sell.

Hendelsen fant sted like før timen var spilt i det hete Oslo-derbyet.

Julius Skaug gikk i bakken etter et sammenstøt med Vålerengas Brice Ambina, og da TV-kameraene zoomet inn på 26-åringen viste bildene en blodig Lyn-spiller.

– Jeg forstår med en gang at det er en albue som har truffet meg. Det var overhodet ikke vondt, så jeg hadde et håp om at det kanskje ikke var så mye blod, forklarer Skaug til VG.

Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

Så tok han en titt ned i hånda som hadde rukket å bli helt rød, forteller han. Det hvite på den klassiske Lyn-drakten begynte også å bli farget rødt.

– Også opplever jeg egentlig at dommeren pisker oss ut av banen for å få i gang spillet raskt, i stedet for at legen skal få tid til å titte på det og bestemme seg for hva de skal gjøre, sier han videre.

Fra sidelinjen måtte han ta turen rundt hele banen for å få byttet drakt dersom han ville fortsette å spille kampen. Så måtte han bli teipet sammen.

I tre minutter spilte laget fra Oslo vest med ti mann. På den tiden rakk Vålerenga å sette sin tredje scoring for kvelden.

– De får et mål når vi blir dirigert til å sende ut en spiller som blir slått ned. Det synes jeg er veldig rart. Det er veldig irriterende, sier Sell.

Flere medier forsøkte å få dommer Kristoffer Hagenes i tale, men han takket nei til å kommentere hendelsen.

– Det ble litt feil, hele greia. Selv om Vålerenga-spilleren helt sikkert ikke gjør det med vilje, så er det en forseelse, og han får gult kort. Også ender Vålerenga opp med å få en fordel, siden de er en mann ekstra i fem minutter.

Skaug ble byttet ut like etter den tredje Vålerenga-scoringen. Han forteller selv at det gikk bra med ham etter slaget.

– Det var rett og slett bare at vi ikke klarte å få stoppa den blødningen raskt nok.

Lyn-trener Jan Halvor Halvorsen hadde denne kommentaren:

– Det er litt uheldig for oss at vi får en hodeskade med et svært kutt i pannen, og spilleren må av banen og hele veien rundt. Og etter det måtte vi gamble mer fremover.

Vålerenga-kaptein Christian Borchgrevink ble etter kampen spurt om fordelen laget fikk tildelt av å spille med en mann mer.

– Jeg aner ikke hva som skjedde, men sånn er det. Uheldig for dem, sier han.

Read Entire Article