Lørenskog-saken: – Jobber aktivt mot enkelte personer

4 months ago 32


ÅSTEDET: Politiet mener Anne-Elisabeth Hagen ble drept i sitt eget hjem i Lørenskog 31. oktober 2018. Drøyt 5,5 år senere er saken fortsatt uoppklart. Foto: Foto: JØRGEN BRAASTAD

Politiet tror de vil finne svaret på hva som skjedde med Anne-Elisabeth Hagen. Nå jakter de løsningen i enkelte miljøer – og hos enkelte personer.

onsdag 5. juni kl. 18:42

– Etterforskningen pågår som tidligere. Per i dag er vi cirka ti personer som er dedikert til saken. Politiet jobber aktivt mot enkelte miljøer/personer som vi ønsker å sjekke ut eller inn ut ifra informasjonen som foreligger i saken, sier politiadvokat Guro Holm Hansen i Øst politidistrikt til VG.

– Hvor aktuelt er det med nye pågripelser?

– Vi kan ikke utelukke nye pågripelser, svarer politiadvokaten.

Til høsten er det seks år siden Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Sloraveien 4 i Lørenskog. Ektemannen Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap, men nekter straffskyld.

I tillegg er to andre menn siktet i saken, men også de bestrider anklagene som rettes mot dem.

Les også: Lørenskog-saken: Politiet vil avhøre straffedømt mann

Nylig bekreftet Øst politidistrikt at de har sendt en innstilling til Oslo statsadvokatembeter for påtaleavgjørelse, altså om en eller flere av de siktede skal straffeforfølges eller ikke. Politiet ønsker ikke å si noe om innstillingen gjelder en eller flere av de siktede.

Etterforskningen er imidlertid ikke avsluttet.

– Hva kan politiet si om etterforskningsplanen for høsten som kommer?

– Vi ønsker ikke gå i detaljer på hva planen inneholder, men etterforskningen vil fortsette utover høsten 2024, svarer Holm Hansen.

SAVNET: Anne-Elisabeth Hagen. Foto: Foto: PRIVAT

Ingen nye siktelser

Etterforskningen av Lørenskog-saken har den siste tiden vært rettet mot etterforskningsmaterialet som allerede ligger i saken, for å se om det er forhold som er oversett eller som gir ny mening ut i fra det informasjonsbildet som de har i dag.

– Vi ønsker ikke gå i detaljer på dette, sier politiadvokaten.

– Foreligger det nye siktelser i saken?

– Nei.

– Har politiet reell tro på at denne saken kan løses?

– Ja. Vårt fremste mål er å finne ut hva som skjedde med Anne-Elisabeth Hagen 31. oktober 2018, og det jobber vi fortsatt for, svarer hun.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article