Løke med oppdatering på nasjonaldagen: – Dagen har vært knallhard

4 months ago 43


Samtidig hilser «Action-Frank» gratulerer med dagen til alle nordmenn som feirer nasjonaldagen.

fredag 17. mai kl. 18:16

Torsdag satte Løke igjen snuten mot toppen av verdens høyeste fjell Mount Everest.

Den opprinnelige planen var å nå toppen innen 17. mai, men det klarte han ikke.

Han har nå planlagt for toppstøtet 21. mai.

Dette sier fjellklatreren selv om situasjonen:

– Dagen har vært knallhard. Formen er litt bedre nå og jeg har sovet og drukket mye. Heldigvis er det en akklimatiseringsdag i morgen, så jeg får hentet meg litt inn. Gratulerer med dagen Norge!

Foto: Privat / Privat

Laget skal etter planen ankomme Camp 3 19. mai og Frank vil da få svaret på om det er mulig for ham å bestige Everest uten oksygen.

– Første rotasjon opplevdes svært krevende for Løke og forhåpentligvis vil han denne gang ha bedre forutsetninger for å føle seg piggere i 7300 meters høyde. Ettersom det siste døgnet har vært tungt med både oppkast og magesmerter på grunn av en sannsynlig matforgiftning i Base Camp, vil det i dag og hele morgen fokuseres på godt inntak av mat og drikke, sier hans pressekontakt Torkjel Haabeth til VG.

Dette er gjennomførbart i praksis da laget tar enda en hviledag i morgen, i Camp 2 High som de fortsatt befinner seg i.

– Frank opplyser at han er dehydrert etter flere runder med oppkast og trenger mye væske for å få kroppen klar før turen går videre oppover i fjellet.

Tidligere denne uken sa Løke at han ikke ville gi opp:

– Jeg kommer til å gå helt til jeg ikke klarer å gå mer. Hvis jeg mister meg selv, og ikke vet hvor jeg er, kan det være at andre tar avgjørelsen for meg, sa han onsdag.

Read Entire Article