Lave drivstoffpriser på Sørlandet

1 week ago 8


Drivstoffprisene var under 17 kroner i Kristiansand torsdag formiddag. I Sørlandsparken kostet en liter diesel 16,19 kroner mens en liter bensin lå på 18,19 kroner.

Energianalytiker i Nordea, Thina Saltvedt, sier at prisfallet på råolje er en årssak til lavere drivstoffpriser.

– Diesel og bensin er produkter laget av råolje, så når prisen på råolje faller, faller også bensin- og dieselprisene på sikt, sier hun.

Leder for lojalitet og kommunikasjon i Circle K, Kjetil Foyn, sier at de nå har lave priser flere steder i landet. Han bekrefter at konkurranse er årsaken.

– Det er en priskrig som pågår hele tiden. Man kjemper om å få kundene til sine stasjoner, da skrus prisene ned for å tiltrekke seg flest mulig kunder, sier han

Om de lave prisene kommer til å vare eller ikke, er vanskelig å si, ifølge energianalytiker Saltvedt. Men hun forteller at det blir spennende å følge med på hva Saudi-Arabia kommer til å gjøre fremover.

– Hvis de øker produksjonen vil det bli mye tilgjengelig olje i et marked der store nasjoner, som Kina, sliter litt med økonomien og dermed kanskje har behov for mindre olje. Det kan bety at oljeprisen kan bli noe lavere, sier hun.

Read Entire Article