Lagmannsretten nekter å behandle anke etter giftdrap

4 months ago 42


Lagmannsretten er ikke i tvil om at ektemannen til May Irene Eliassen tok livet av henne med morfin. Dermed blir anken forkastet og fengselsstraffen stående.

torsdag 30. mai kl. 14:35

– Tiltalte er med rette domfelt for ett drap og ett drapsforsøk på sin ektefelle, og bevisene i saken etterlater ingen rimelig tvil omkring dette, står det ifølge NRK i den enstemmige kjennelsen fra lagmannsretten.

Da mannen ble dømt i Trøndelag tingrett i april, anken han dommen på stedet.

Fordi tingretten mener at han forgiftet kona si med morfin, og at han ved en annen anledning forsøkte å forgifte henne mot hennes vilje, ble han dømt til 15 års fengsel for drap og drapsforsøk.

Lagmannsretten har nå sett på saken og vurdert at de ikke vil behandle den på nytt. Begrunnelsen er at det samlede bevisbildet ikke gir grunnlag for tvil.

Mannen har tidligere erklært seg skyldig i å ha medvirket til selvmord ved å ha kjøpt morfintablettene, men han har ikke erkjent straffskyld for drap eller drapsforsøk.

Retten mener imidlertid at flere momenter taler for at May Irene ikke ønsket å dø, og at hun derfor ikke tok tablettene selv, slik mannen har hevdet.

Publisert: 30.05.24 kl. 14:35Oppdatert: 30.05.24 kl. 14:35

Relaterte emner

Les også

Read Entire Article