Kvænangen sparker kommunedirektøren

1 week ago 5


Karin Kristensen har fått sparken som kommunedirektør i Kvænangen kommune. Det ble avgjort i et kommunestyremøte onsdag.

Kristensen har siste arbeidsdag 1. oktober, og kommunen utbetaler etterlønn som er fastsatt i arbeidsavtalen.

Hun har hatt jobben siden 2022.

Bjørn Ellefsether konstitueres som kommunedirektør.

Kristensen opplyser til NRK at hun ble informert om avgjørelsen gjennom at pressen ringte henne med spørsmål om vedtaket.

– Jeg ser nå at protokollen fra møtet er signert. Jeg sjekket ikke dette før jeg ble ringt av pressen nå i formiddag, sier hun.

Karin Kristensen

Karin Kristensen har fått sparken som kommunedirektøren.

Foto: Kvænangen kommune

– Hva er bakgrunnen for at dette skjer?

– Jeg sitter og leser papirene nå, men jeg har ikke fått noen begrunnelse, så jeg vet ikke hva som er bakgrunnen. Jeg har ikke fått noe informasjon etter møtet med ordføreren onsdag.

Vil ikke kommentere årsak

Ordfører Kai Petter Johansen (SV) sier til NRK at det var et flertall i kommunestyret som ønsket å benytte seg av klausulen i avtalen med kommunedirektøren, der man avslutter arbeidsavtalen.

– Det er noe som har ligget til grunn i avtalen hele veien, og noe som flertallet har valgt å benytte seg av denne gangen. Utover det så har vi ikke noen kommentar til årsakssammenheng.

– Det er ikke noe belastende forhold som ligger bak. Vi ønsker virkelig Karin Kristiansen alt godt videre i nytt arbeid.

Kai Petter Johansen

Kai Petter Johansen (SV) er ordfører i Kvænangen.

Foto: Pål Hansen / NRK

– Men Kristensen sier selv at hun har fått vite dette gjennom media. Hvordan har internkommunikasjonen fungert?

– Hun har blitt forelagt et avtaleforslag som er i tråd med det som står i arbeidsavtalen. Og det har vært kommunisert til Karin Kristensen i god tid.

Uenig i prosessen

Et mindretall i kommunestyret, bestående av Arbeiderpartiet og Bygdelista, mente at forslaget strider mot kommuneloven. Forslaget deres ble nedstemt med ni stemmer mot seks.

De viser til at loven krever at innkallingen inneholder saksliste med nødvendige dokumenter. Når dette ikke er oppfylt, har en tredjedel av de møtende medlemmene rett til å motsette seg behandlingen av saken.

«Vi anser dette som et alvorlig brudd på god forvaltningsskikk og forsvarlig saksbehandling. (...) Vi krever at flertallet revurderer sitt standpunkt og sikrer at fremtidige møter følger kommunelovens krav, slik at alle folkevalgte kan utføre sitt arbeid på en ansvarlig og forsvarlig måte.»

Publisert 26.09.2024, kl. 10.32 Oppdatert 26.09.2024, kl. 10.54

Read Entire Article