Kong Harald fikk seg en overraskelse

4 months ago 37


Kong Harald og dronning Sonja besøker Moi i Lund kommune i Rogaland i forbindelse med fylkesbesøkene til Agder og Rogaland 26–30 mai. Denne bilen, en Ford Edsel, har tidligere vært i kongens eie. Foto: Lise Åserud / NTB

Kong Harald fikk seg en overraskelse da han besøkte Moi i Lund kommune tirsdag. Her fikk han gjensyn med Ford Edsel-en han fikk i gave av kong Olav da han var 21.

  • Bilde av NTB
tirsdag 28. mai kl. 14:03

– Ikke visste jeg at denne fylkesturen vår i Rogaland skulle få fram gamle minner fra en svunnen ungdomstid da jeg så Ford Edsel-en ved ankomsten til idrettsanlegget, sa han i talen han holdt i Moi.

– Bilen fikk jeg i gave fra min far da jeg var 21 år, og utrolig nok er den blitt skikkelig fin etter alle disse årene! Den kan vel tjene som et godt eksempel på at velbrukte veteraner ikke trenger å bli avskiltet, men kan få en ny og overraskende karriere og skinne på nytt etter en grundig overhaling.

Videre takket han befolkningen for en flott mottakelse.

– Jeg gir en særskilt takk til Moi Musikkorps, som feiret 125-årsjubileum i fjor – og der eldstemann visstnok er like ung som meg selv, la han til i talen.

Kong harald hadde denne bilen tidligere. Slik så den ut før den ble restaurert av lokale bilentusfister. Foto: Lise Åserud / NTB

Kongeparets fylkestur til Agder og Rogaland varer fra 26. til 30. mai.

Publisert: 28.05.24 kl. 14:01Oppdatert: 28.05.24 kl. 14:03

Relaterte emner

Les også

Read Entire Article