Kashafali tok sølv i Paralympics – slått av sterk konkurrent

1 month ago 9


Fikk konkurranse av algeriske Skander Djamil Athmani.

 Stephanie Lecocq / Reuters / NTB Foto: Stephanie Lecocq / Reuters / NTB
Paris, Frankrike søndag 1. september kl. 19:53

Verdens raskeste parautøver på 100 meter stilte på start på Stade de France i Paris med målsetningen om et nytt gull og en ny verdensrekord.

Det så ut til å gå veien, men han ble sterkt presset av Athmani i banen ved siden av. På de siste meterne satte han inn støtet og løp inn til ny paralympisk rekord på tiden 10,42.

Kashafali tok sølvet på tiden 10,47, det raskeste han har løpt i år.

– Etter en slik sesong er jeg fornøyd, absolutt. Jeg ble presset godt fra start. Han er en god konkurrent, sier Kashafali til NRK.

– Er du litt skuffet?

– Både og. Jeg skulle gjerne hatt gullet, sier han.

Japanske Shuta Kawakami tok bronsen.

 Stephanie Lecocq / Reuters / NTBFoto: Stephanie Lecocq / Reuters / NTB

I forkant av finalen uttalte Kashafali at han hadde som mål å senke verdensrekorden på 10,37 satt på Bislett i 2023.

– Jeg har lyst å løpe fortere enn det, men målet er først å nyte øyeblikket. Være til stede, ha det gøy, kose meg og gjøre det jeg har trent på. Det vil resultere i medalje i riktig valør. Målet er medalje og helst gull, sa Kashafali til VG.

Til sammenligning er norgesrekorden for funksjonsfriske på 100 meter på tiden 9,99. Den ble satt av Jaysuma Saidy Ndure i 2011.

I år har Kashafalis beste løp vært på 10,57. Han har slitt med en hamstringsskade som satte han ut av spill i seks uker.

– Ingenting er umulig. I fjor løp han på 10,37 og det var under dårlige forhold. Han kan absolutt løpe betydelig fortere og vi går for personlig rekord, sa trener Stephan Johansson.

Hans største konkurrent i finalen, Athmani fra Algerie, har levert sesongbeste på 10,44. Det er også hans personlige rekord.

Read Entire Article