Juliane Snekkestad avhørt: – Foreløpig det siste avhøret

1 month ago 14


Foto: Lise Åserud / NTB

Det er ikke planlagt nye avhør, sier bistandsadvokat Petter J. Grødem.

onsdag 28. august kl. 13:04

– Foreløpig er dette det siste avhøret. Jeg kan ikke utelukke at det vil være behov for flere avhengig av hvordan saken utvikler seg, sier han til VG.

TV 2 meldte om saken først.

– Hvordan har Snekkestad det nå?

– Det er klart at det er en belastning å stå i en sak som dette. Og så er det nok en lettelse å ha fått forklart seg og fortalt sin historie til politiet. Det er ønskelig fra vår side at hans standpunkt til denne saken snart kommer frem. Og vi håper at de involverte finner tid til å gjennomføre avhør slik at det kan komme frem.

Marius Borg Høiby er siktet for kroppskrenkelse og skadeverk mot en kvinne som da var hans kjæreste etter en hendelse i en leilighet på Frogner natt til 4. august.

I en uttalelse har han innrømmet å ha utøvd vold og ødelagt gjenstander i alkohol- og kokainrus.

Les hele uttalelsen her

Forrige helg skjedde noe som aldri skulle ha skjedd. Jeg utøvde kroppskrenkelser og ødela gjenstander i en leilighet i alkohol- og kokainrus etter en krangel. Jeg har flere psykiske lidelser som gjør at jeg gjennom hele oppveksten og det voksne liv, har hatt, og har utfordringer. Jeg har over lengre tid slitt med rusbruk, noe jeg har vært i behandling for tidligere. Denne behandlingen skal jeg nå gjenoppta og ta på største alvor.

Rusbruken og mine diagnoser unnskylder ikke det som skjedde i leiligheten på Frogner natt til søndag forrige helg. Jeg ønsker å stå til ansvar for det jeg har gjort, og vil forklare meg sannferdig til politiet.

For meg er det aller viktigste å si unnskyld til kjæresten min. Hun fortjente hverken det som skjedde den kvelden, eller den ekstreme pågangen fra både norsk og utenlandsk presse i ettertid. Å bli forfulgt av fotografer og journalister i en tid som dette vet jeg at har vært tøft å stå i.

Jeg vil også beklage til familien min. Jeg vet at mine handlinger i stor grad har gått ut over dere.

Så til deg min kjæreste, unnskyld. Dette skulle aldri ha skjedd, og jeg tar fullt og helt ansvar for mine handlinger.

– Marius Borg Høiby

Etter at siktelsen ble kjent, gikk Juliane Snekkestad ut i sosiale medier og anklaget ham for vold. De var i et forhold fra 2018 til 2022.

Noen dager senere gikk Nora Haukland ut i sosiale medier med lignende anklager. Haukland og Høiby var kjærester fra 2022 til 2023.

Høiby er også anmeldt for brukstyveri av en scooter.

Tirsdag ble det første avhøret av Høiby gjennomført. Hans forsvarer Øyvind Brattlien sa onsdag at Høiby foreløpig ikke har tatt stilling til straffskyld.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article