Israel og Hizbollah skyter raketter mot hverandre

3 hours ago 5


De første meldingene natt til søndag gikk ut på at militsen hadde skutt en rekke raketter mot den militære flybasen Ramat David, som ligger omtrent 50 kilometer fra grensa til Libanon.

Søndag morgen skriver nyhetsbyrået AFP at det israelske militæret har skutt raketter mot det som skal være militære mål inne i Libanon.

Det er så langt ikke kjent om rakettene sendt fra Hizbollah traff målet. Ifølge israelske nødetater er en mann lettere skadet av splinter fra en rakett som ble skutt ned av luftvern ved en landsby i Galilea.

Lokale medier melder at rakettene ble stanset i områdene ved Haifa og Nazareth. Det israelske militæret opplyser kun at de fulgte med på utskytningen «rundt ti raketter» fra Libanon, hvorav de fleste ble stanset.

Hizbollah opplyser at de skjøt en rekke raketter av typene Fadi 1 og Fadi 2, som de sier aldri har blitt brukt før. Gruppen oppgir at det er som et svar på gjentatte israelske angrep.

Senere på natten opplyste militsen at den hadde gjennomført en nye runde med rakettangrep mot flybasen.

I morgentimene meldte Hizbollah at gruppa hadde skutt raketter mot et militær industrikompleks i Zofolon-området, nord for Haifa. Det dreier seg ifølge militsen om flere titall raketter, av Fadi-typene og Katjusja-typen.

Ifølge det israelske militæret (IDF) har Hizbollah skutt over 100 raketter i løpet av natten og tidlig søndag. Noen av dem har truffet områder nær Haifa, heter det.

Publisert 22.09.2024, kl. 07.41 Oppdatert 22.09.2024, kl. 07.42

Read Entire Article