Isabel Raad i ny rolle: – Jeg vil bruke stemmen min

1 month ago 8


 Frode Hansen / VG Foto: Frode Hansen / VG

Influencer Isabel Raad blir ambassadør for Norsk Fosterhjemsforening.

mandag 2. september kl. 14:45

– Jeg var selv fosterbarn, og vet av erfaring at fosterhjem kan redde livet til barn som har det tøft hjemme, sier Raad.

Influenceren har vært åpen om en vanskelig oppvekst, og at hun som 11-åring selv oppsøkte barnevernet for å få hjelp.

– Jeg var en usikker og redd liten jente, men fosterforeldrene gjorde meg trygge og hjalp med å bygge meg opp til den personen jeg er nå.

Nå ønsker hun å bidra til å løse fosterhjemskrisen, hvor over 200 barn står i kø for å få en fosterfamilie.

– Jeg vil bruke stemmen min og plattformen min til å vise viktigheten av gode fosterhjem slik at flere vil åpne dørene for barna som trenger det mest, sier Isabel Raad.

 Marcel LeliënhofIsabel Raad og generalsekretær i Norsk Fosterhjemsforening Tone Granaas. Foto: Marcel Leliënhof

Isabel Raad er opprinnelig fra Irak, men vokste opp i Stavanger-området. I senere tid har hun bodd i Oslo og nå i Dubai. Hun har over 360.000 følgere på Snapchat hvor hun deler innhold fra hverdagen sin.

– Jeg ønsker å bidra med synlighet for saken slik at fosterhjemskrisen blir løst, sier Raad.

Norsk Fosterhjemsforening er svært glade for å ha Raad med på laget. Generalsekretær Tone Granaas trekker frem Raads formidlingsevne og engasjement som viktige faktorer.

– Isabel sin livshistorie viser at til tross for en vond oppvekst, har hun funnet sine ressurser og får til det hun vil. Isabels åpenhet skaper forståelse rundt et stigma og stort samfunnsproblem som flere trenger kunnskap om, sier Granaas.

Bilde av Tone GranaasTone Granaas

Generalsekretær i Norsk Fosterhjemsforening

Hun forteller at Norsk Fosterhjemsforening fikk med seg Raad sitt engasjement og tilknytning til fosterhjemstjenesten på Snapchat, samt i hennes to bøker.

– Vi er sikre på at Isabel vil bidra positivt for å synliggjøre fosterhjemssaken.

Raad skal blant annet fronte en digital kampanje for å rekruttere flere fosterforeldre. Hun har også blitt invitert til Stortinget for å møte barne- og familieminister Kjersti Toppe.

Read Entire Article