Ingebrigtsen ble slått i Zürich: Tapte på oppløpet igjen

1 month ago 13


– Hvor mye har sykdommen satt ham tilbake?

Det spurte NRKs kommentator Jann Post like før løpet.

I Zürich fikk han drahjelp av to harer, og målet var å sette europarekord. Den satte han selv i Monaco 12. juli og var på 3:26.72.

Han nærmest spurtet fram i rygg på harene fra start. Men etter hvert måtte nordmannen slippe en liten luke til harene.

Tapte i OL

Ingebrigtsen tok teten med en runde igjen, men med 100 meter igjen kom Yared Nuguse opp på siden og slo Ingebrigtsen i spurten.

– Det er en litt spakere Jakob Ingebrigtsen vi har sett i det siste. Han var nok litt preget av dette. sa Jann Post da Ingebrigtsen ble slått.

Også i OL ble han slått på oppløpet, men den gang brukte han mye krefter på å dra. Også i OL kom Nuguse forbi på sluten.

– Han er god til å henge, og så klarer han å holde det i gang. Det er vel mer det han gjør, når Jakob får litt brems fordi syren kommer krypende. Det er ikke noen fartsøkning fra Nuguse sin side, han holder det bare litt bedre i gang, sier NRKs ekspert Vebjørn Rodal.

Sterkt felt

Planen for løpet var knallhard. To harer skulle dra feltet til 1.50.60 etter 800 meter. Resten av jobben mot rekord måtte Ingebrigtsen gjøre selv.

Konkurransen i Zürich var knallhard; på startstreken sto hele pallen fra 1500 meter i OL. Cole Hocker (USA), Josh Kerr (Storbritannia) og Yared Nuguse (USA) håpet alle å slå Jakob Ingebrigtsen nok en gang.

Paris Olympics Athletics

OL-PALLEN: Josh Kerr (fra venstre), OL-mester Cole Hocker og Yared Nuguse utgjorde pallen på 1500 meter i VM.

Foto: Matthias Schrader / AP

Slet med sykdom

Før stevnet i Zürich har nordmannen som nylig satte verdensrekord på 3000 meter slitt med sykdom.

Til NRK meddelte han at han ikke har fått forberedt seg slik han ønsket, og at han har fått kjeft hjemmefra.

– Hvem er det som kjefter på deg?

– Det er mest Elisabeth, Henrik og Filip. Det er litt sånn ... De skjønte ganske kjapt at det var mye som skulle til for at jeg ikke var her, sa han før konkurransen.

Publisert 05.09.2024, kl. 21.34 Oppdatert 05.09.2024, kl. 21.39

Read Entire Article