Hvem av dem er størst?

1 month ago 15


 AFP, Reuters, APFra v.: Max Verstappen, Lewis Hamilton og Michael Schumacher. Foto: AFP, Reuters, AP

Max Verstappen passerte sist helg 200 Formel 1-løp. Hvor god er han sammenlignet med Lewis Hamilton og Michael Schumacher?

fredag 30. august kl. 13:14

Kortversjonen

  • Formel 1-føreren Max Verstappen passerte nylig 200 løp i Formel 1. Han har tre VM-titler og 34 løpsseirer.
  • Michael Schumacher hadde seks VM-titler og 91 løpsseirer etter 200 løp. Lewis Hamilton hadde tre VM-titler og 62 løpsseirer.
  • Viaplays Formel 1-ekspert Stein Pettersen mener at det er vanskelig å sammenligne førere fra ulike tidsepoker. Han tror at Verstappen ligner mest på Schumacher.

Motorsportbibelen Autosport har tallfestet hvor de tre sto etter 200 løp foran helgens Gran Premio d’Italia på Monza:

Som vi ser hadde Michael Schumacher seks VM-titler i boks allerede etter 200 løp, mens Verstappen foreløpig har tre og Hamilton sto også med tre på det tidspunktet (nå syv). Schumacher har også klart flest løpsseirer.

– Jeg tenker at denne type statistikker bare understreker hvor vanskelig det er å sammenligne førere fra ulike tidsepoker, sier Viaplays Formel 1-ekspert Stein Pettersen.

– Det er ingen tvil om at Schumacher var dominerende i en periode med færre løp per sesong og ingen form for kostnadskontroll.

– Er de like på noen måte?

– Skal vi sammenligne de tre - er det kanskje Verstappen som ligner mest på Schumacher. Kanskje både i mindset og i måten de kjører bil på. En slags form for «hyperfokus» der de nesten ikke enser hva som skjer rundt dem i jakten på seier.

– Hva med Lewis Hamilton?

– Når det gjelder Hamilton så må vi i tillegg til de VM-titlene han har, ta med at han var ett poeng bak å vinne tittelen i sin første sesong, i tillegg til tittelen han tapte på siste runden mot Verstappen i 2021.

Stein Pettersen mener at en også må se hvilke førere de har hatt som parkamerater i de ulike teamene:

– I en materialdrevet sport som Formel 1 så må man også se på hvilke teamkompiser verdensmesterene har hatt - det vil naturlig nok også være med på å avgjøre. Hamilton tapte for Rosberg, Verstappen og Schumacher har vært klarere førsteførere de årene de har vunnet, sier Formel 1-eksperten.

PS: Michael Schumacher kjørte i alt 306 Grand Prix-løp. Lewis Hamilton har nå 347.

Read Entire Article