Høyre-topp Mathilde Tybring-Gjedde (31) skal bli mamma igjen

1 month ago 72


BABY BOOMEN FORTSETTER: Stortingsrepresentant Mathilde Tybring Gjedde har gledelig nytt. Foto: Anja A.T. Brekke/VG

Mathilde Tybring-Gjedde og kjæresten Christian H. Bjerke venter sitt andre barn i slutten av februar.

fredag 23. august kl. 18:20

De er allerede foreldre til Eira på litt over 2 år.

– Det er veldig stas. Det er jo veldig ønsket og vi føler oss heldige. Eira skjønner ikke helt baby i magen-konseptet, men vi prøver å forklare det, sier Tybring-Gjedde til VG.

– Hvordan er formen?

– Alle som har hatt et tøft første trimester vet at det ikke er helt topp, men det går bedre. Jeg har optimistisk tro på at denne graviditeten vil gå litt lettere. Det blir jo en hektisk høst, sier hun.

Foto: Anja A.T. Brekke/VG

Siden 2021 har Mathilde Tybring-Gjedde sittet på Stortinget for Oslo, og i 2025 tar hun gjenvalg.

– Jeg gleder meg til å få en fin vår med en ny baby. Planen er at jeg er tilbake fra mammaperm til valgkampen, men det er jo babyen som bestemmer, sier hun.

POLITIKER OG MAMMA: På Stortinget er det ikke få portretter av menn, men hvor mange av dem var i pappaperm? Foto: Anja A. T. Brekke/VG

Som mor til et barnehagebarn sier hun at fokuset som politiker flytter seg.

– Som mamma til snart to barn bekymrer det meg at den neste generasjonen vil få mindre velferd og færre muligheter enn tidligere generasjoner, men som politiker motiverer det meg fordi det er mulig å gjøre noe med, sier Tybring-Gjedde og legger til:

– Jeg kan være litt misunnelig på foreldregenerasjonen før meg der pilene bare pekte oppover. Jeg mener det er på tide å slå litt alarm på vegne av den kommende generasjonen. Våre barns velferd i fremtiden krever at vi prioriterer hardere, får flere i jobb og får mer verdiskapning i privat sektor.

– Ikke Erna sitt gjennomslag

Baby-boomen i partiet fortsetter med andre ord og Høyre-kvinnene leverer til terningkast seks på sjefen Erna Solbergs oppfordring om å få flere barn.

– Det er nok ikke Erna sitt gjennomslag dette her, det var ønsket. Men det er jo fint at man får flere barn, sier Gjedde og ler.

UNGE UNGE HØYRE: Mathilde Tybring Gjedde og kjæresten Christian H. Bjerke, Tina Bru og kjæresten X og Sandra Bruflot – sammen med alle kidsa! Foto: Naina Helén Jåma / VG

– Dere har allerede Unge Høyre, men har dere vurdert å starte Baby Høyre, der dere kan lese høyt fra Nasjonens Velstand av Adams Smith og synge Oral Bees Young Høyre som vuggesang?

– Det overrasker kanskje ikke, men jeg er veldig for at barn skal kunne velge et annet parti enn sine foreldre hvis de ønsker det. Jeg skal la Eira og baby nummer to få velge selv.

– Men hvis de blir med i Rød Ungdom...

– Du, jeg testet ut Rød Ungdom selv jeg, ett møte riktignok. Det skal nok gå veldig fint.

Vil rydde opp

Unge Høyre-leder Ola Svenneby har kastet seg inn i det som kan bli en knallhard kamp om topplassene på Oslo Høyres stortingsliste. Tybring-Gjedde frykter ikke for plassen sin.

– Det er mange flinke kandidater som ønsker å komme på Oslos liste. Det er et luksusproblem. Nå er det opp til partiet, sier hun

I dag har Høyre fem «trygge» plasser fra Oslo:

  1. Tidligere utenriksminister Ine Eriksen Søreide, som i dag leder den viktige utenriks- og forsvarskomiteen på Stortinget.
  2. Nikolai Astrup, som har vært både utviklingsminister og digitaliseringsminister.
  3. Mudassar Kapur, som er leder i Oslo Høyre og dermed sikret en trygg plass på stortingslisten.
  4. Tidligere leder av Oslo Høyre, Heidi Nordby Lunde.
  5. Stjerneskuddet Mathilde Tybring-Gjedde.

– Hva er din styrke?

– Jeg er hardtarbeidende, tørr å løfte debatter og jeg er veldig glad i Oslo og reiser mye rundt i byen, sier Gjedde og fortsetter:

– Også har jeg veldig lyst til å være en del av generasjonen politikere som rydder litt opp, slik at våre barn kan få like mange muligheter.

Se video - her testet Mathilde Tybring-Gjedde verdens sterkeste chili:

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article