Hovland har funnet tilbake til godfølelsen: – Skikkelig kult

4 months ago 89


Foto: ANDREW REDINGTON / AFP / NTB

Samtidig erkjenner nordmannen at de hyppige trenerskiftene ga ham en lærepenge.

torsdag 6. juni kl. 15:24

Kortversjonen

  • Viktor Hovland er tilbake etter en pause og skal forsvare sin tittel i The Memorial.
  • Han kom på tredjeplass i PGA Championship etter en periode med dårlige resultater.
  • Hovland krediterer suksessen til gjenforeningen med trener Joe Mayo.
  • Han lærte av hyppige trenerskifter og vil nå vurdere store valg mer nøye.

Etter noen måneder med skuffende resultater, var Viktor Hovland (26) tilbake med et smell og ble nummer tre under majorturneringen PGA Championship.

Nå er han tilbake etter to ukers pause og skal forsvare fjorårets seier i The Memorial.

– Jeg var superstolt over spillet mitt i PGA Championship. Etter ikke fullt godt spill de første månedene av året, var det fint å kunne snu det, sier Hovland på en pressekonferanse tirsdag.

Hovland vartet blant annet opp med dette drømmeslaget:

For Hovlands del har sesongen vært preget av mange trenerskifter. Men så fort han ble gjenforent med sin tidligere trener Joe Mayo, fant han tilbake til godfølelsen.

Nå opplever han en langt bedre kontroll over slagene sine.

– Det var skikkelig kult å se at det ikke var et prosjekt som kom til å ta to-tre måneder. Jeg fikk en god følelse som gjorde at jeg begynte å slå bedre umiddelbart, sier Hovland.

SNUSTE PÅ SEIEREN: Viktor Hovland endte som nummer tre i PGA Championship, kun slått av vinner Xander Schauffele og annenmann Bryson DeChambeau (på bildet). Foto: PATRICK SMITH / AFP / NTB

Hovland føler at spillet hans er blitt bedre og bedre for hver dag han har trent. Det gir selvtillit inn mot helgens spill.

Samtidig føler han at relasjonen med trener Joe Mayo er som den var før de skilte lag. Det var under Mayo han vant PGA-sluttspillet for nesten ni måneder siden. Derfor satte det en støkk i golfverdenen da nyheten kom om at samarbeidet var slutt.

– Vi snakker om de samme tingene og jobber på samme måte. Vi har gjort en god jobb, så jeg er virkelig ivrig med tanke på sommerens spill, sier Hovland.

Da Hovland trøblet som mest, leverte han en bom av de sjeldne:

Under pressekonferansen fikk Hovland spørsmål om han i tiden fremover skal prøve å være mer tålmodig med tanke på de mislykkede trenerskiftene.

– Det er nok en god observasjon og en lærepenge jeg fikk etter de siste månedene, sier Hovland.

Han påpeker imidlertid at han alltid jager forbedring og at det har fått ham dit han er i dag. Samtidig erkjenner han at han bør bruke mer tid til å overveie store valg – og kanskje i større grad lete etter data og statistikk som taler for forandring.

– Det er som de sier: «If it ain’t broke, don’t fix it». Du burde ha en veldig god grunn til å endre noe som allerede fungerer, men samtidig mener jeg at karrieren min snakker for seg.

Hovland slår ut klokken 16.20 på torsdag og klokken 19.30 på fredag. Nordmannen skal spille sammen med Xander Schauffele.

I The Memorial i 2023 avsluttet både Hovland og Denny McCarthy fra USA på syv slag under par. Dermed ble det playoff og der vant Hovland.

26-åringen tror de gode minnene er en fordel, men understreker at det er en vrien bane.

– Jeg mener det er en av de vanskeligste banene i løpet av året, så du må definitivt spille opp mot ditt beste, uavhengig om du er regjerende mester eller ikke, avslutter Hovland.

  • The Memorial ser du på Eurosport Norge og Max fra torsdag til søndag.
Read Entire Article