«House of the Dragon»-stjerne: - Greit å føle seg ukomfortabel

1 month ago 13


 TOLGA AKMEN / EPA / NTBMatt Smith på premieren av «House of The Dragon» sesong 2 i London i juni i år. Foto: TOLGA AKMEN / EPA / NTB

Han mener publikum tåler færre innholdsadvarsler.

onsdag 4. september kl. 13:35

Skuespiller Matt Smith (41), kjent fra serier som «House of the Dragon» og «The Crown», mener det er for mange «trigger warnings» og advarsler knyttet til innhold i filmer og serier, skriver Entertainment Weekly.

«Trigger Warnings» er advarsler som gis for å varsle om innhold som kan fremkalle sterke negative reaksjoner hos noen mennesker.

– Er det ikke meningen at man skal bli sjokkert, overrasket, berørt?, spør skuespilleren i et intervju med The Times.

Slik han ser det, blir publikum fortalt på forhånd at de kommer til å bli skremte før de i det hele tatt har sett noe.

– Det er greit å føle seg ukomfortabel eller provosert når man ser på et maleri eller en teaterforestilling, men jeg er bekymret for at alt blir nedskalert og dummet ned, sier Smith videre.

Smith mener man bør kunne tåle å se ukomfortable eller provoserende ting, og at det er synd om historier ikke blir fortalt fordi man er redd for reaksjoner.

– Jeg er ikke sikker på om jeg liker disse trigger-advarslene, sier han.

Skuespilleren har spilt en rekke kontroversielle roller, blant annet prins Philip i «The Crown» og Charles Manson i «Charlie Says». Han forteller at han tiltrekkes av karakterenes vanskelige sider.

– Hundre prosent! Det er jo hele poenget, sier han.

Les også: Anmeldelse av House of the Dragon sesong 2: Tid for drage

Read Entire Article