Her er troppen til landskampene mot Kasakhstan og Østerrike

1 month ago 17


Landslagssjef Ståle Solbakken har tatt ut sine menn til Nations League-åpningen.

Rapporterer fra Ullevåltirsdag 27. august kl. 12:10

Herrelandslaget innleder Nations League med bortekamp mot Kasakhstan i Almaty 6. september, før Østerrike kommer til Ullevaal stadion 9. september.

Slovenia er det siste laget i Norges gruppe. Norge spiller på nivå B, altså det nest høyeste nivået i Nations League.

Landslagssjef Ståle Solbakken presenterte troppen på tirsdag. Der var det to nye navn i form av Brann-spiller Felix Horn Myhre og Bodø/Glimt-spiller Fredrik Sjøvold.

Her er troppen:

Nations League spilles i sin helhet kommende høst med sluttspill i juni 2025. Spania stakk av med Nation League-trofeet sist sommer.

Neste år kommer også en ny VM-kvalifisering.

Nations League kan senere være bakveien inn i VM 2026 – hvis Norge ikke kvalifiserer direkte til mesterskapet i USA, Canada og Mexico.

Derfor er Nations League viktig for Norge

  • Hvis Norge vinner gruppen i Nations League – i konkurranse med Østerrike, Slovenia og Kasakhstan – kan de ta seg til VM gjennom en playoff hvis de ikke lykkes i den ordinære VM-kvaliken.
  • I playoffen får man en plass ved å enten:
  1. Bli nummer to i gruppespillet i VM-kvaliken.
  2. Bli blant de fire beste Nations League-gruppevinnerne som ikke allerede er kvalifisert til VM eller som ble gruppetoer i VM-kvaliken.
  • Disse 16 lagene møtes til semifinaler og finaler, begge enkeltoppgjør, der de fire gjenstående vinnerne tar seg til VM.
Read Entire Article