Haugesund utestenger person i 35 hjemmekamper

4 months ago 34


Haugesund straffer supporter for rasistisk omtale av treneren i en podkast.

Haugesunds hovedtrener Sancheev Manoharan har blitt omtalt med nedsettende begreper i en podkast. Foto: Jan Kåre Ness / NTB
  • Bilde av Andreas Jørgensen
torsdag 30. mai kl. 09:29

Det skriver klubben i en pressemelding.

– Utestengelsen kommer som følge av en helt uakseptabel ordbruk vi som klubb ikke kan akseptere. Det skjer gjentatte ganger i samme episode og det er tidligere også blitt benyttet andre, nedsettende begreper om en av våre ansatte som er langt over streken, sier daglig leder Martin Fauskanger til klubbens side.

Det er hovedtrener Sancheev Manoharan begrepene er i podkasten er rettet mot. Episoden ble tidligere denne uken slettet etter reaksjoner fra klubben.

– Vi er heller ikke veldig imponert over beklagelsen som er kommet fra podkastens redaksjon i etterkant, sier Fauskanger.

«Et enstemmig sanksjonsutvalg i klubben har vedtatt at personen utestenges fra Haugesund Sparebank Arena i 35 kamper. Vedkommende må også gjennomføre et holdningsendringsprogram før han ønskes velkommen tilbake på Haugesund Sparebank Arena», heter det i pressemeldingen.

Klubben har vært i kontakt med Norsk Toppfotball som reagerer på omtalen. Det opplyses om at det vil gjennomføres en nasjonal kampanje mot rasisme og hets på samtlige arenaer neste serierunde.

  • Se høydepunktene fra da Haugesund snudde kampen mot Sandefjord:
Read Entire Article