HamKam scoret fem på én omgang – publikum forlot stadion: – Sykeste jeg har sett

4 months ago 35

FULL BORTEFEST: HamKam koser seg på fotballens festdag. Foto: Christoffer Andersen / NTB

(Sarpsborg 08 – HamKam 0–5, kampen pågår) HamKam hadde ikke vunnet én eneste kamp i Eliteserien før det virkelig løsnet borte mot Sarpsborg 08.

• Bilde av Christian Dehlie Lokøy
torsdag 16. mai kl. 18:49

Følg kampen i VG Live!

– Jeg har sett hver eneste HamKam-omgang i over 30 år og dette er det sykeste jeg har sett, sier TV 2-profil og HamKam-supporter Marius Skjelbæk i FotballXtra.

Fire tap og fire uavgjorte. Det var statistikken til HamKam i Eliteserien før fotballens festdag 16. mai.

Få hadde trodd at den statistikken skulle se bedre ut etter en bortekamp mot Sarpsborg 08, men før kampuret viste 30 minutter spilt sto det 4–0.

Til HamKam.

Og bare minutter senere sto det hele 5–0.

– Dette er den dårligste omgangen Sarpsborg har levert i Eliteserien noensinne, sa Jesper Mathisen i FotballXtra da HamKams femte mål var et faktum.

Da fikk hjemmepublikummet nok og forlot stadion.

INGEN FEST: Sarpsborg 08-supporterne fikk nok og forlot HamKams fest på deres egen hjemmebane. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Slik kom målene:

• 4 minutter: Et langt kast ble stusset bak i boksen. Kristian Onsrud vendte opp og banket inn 1-0.
  • 17 minutter: Vegard Kongsro slo inn et presist innlegg i boksen. En umarkert John Olav Norheim styrte inn 2-0.
  • 24 minutter: Vidar Ari Jonsson slo inn et innlegg gjennom hele feltet og i mål.
  • 28 minutter: Kristian Onsrud fintet unna en forsvarer, før han alene med keeper satte inn sitt andre mål for kvelden.
  • 39 minutter: Gard Simenstad banket inn 5-0 fra skrått hold etter sløvt forsvarsspill.
Sarpsborg 08s Stefan Johansen depper etter 0-1 scoring fra Hamkam og verre skulle det bli. Foto: Christoffer Andersen / NTB
Publisert: 16.05.24 kl. 18:48Oppdatert: 16.05.24 kl. 18:49