Hamas har nye gissel-regler

1 month ago 15


 GIL COHEN-MAGEN / POOL / EPA / NTBSørgende i begarvelsefølget til ett av gislene som ble funnet drept i helgen. Foto: GIL COHEN-MAGEN / POOL / EPA / NTB

Hamas' væpnede fløy, al-Qassam Brigader, har siden juni operert under nye instrukser for håndtering av gisler, melder nyhetsbyrået Reuters.

tirsdag 3. september kl. 01:30

Kunngjøringen kommer etter at seks gisler ble funnet drept i en tunnel i Rafah.

 KHALED ABDULLAH / Reuters / NTBEn plakat med bilde av Abu Ubaida vist under en demonstrasjon tidligere i år. Foto: KHALED ABDULLAH / Reuters / NTB

Abu Ubaida,talsperson for Hamas´væpnede fløy al-Qassam Brigader, sier de nye instruksene ble gitt etter en israelsk redningsaksjon i juni. Han utdyper ikke hva de nye reglene innebærer, men sier Israel er ansvarlige for gislenes død.

Han sa de nye instruksene ble gitt til gislenes voktere etter en redningsoperasjon Israelske styrker utførte i juni da de befridde fire gisler i et raid hvor dusinvis av palestinere, inkludert kvinner og barn, ble drept.

– Netanyahus insistering på å frigjøre fanger gjennom militært press, i stedet for å inngå en avtale, betyr at de vil bli returnert til sine familier i likposer, sier Ubaida.

Netanyahu sa på en pressekonferanse mandag at gislene hadde blitt skutt i bakhodet, og lovet at Hamas ville betale en høy pris.

En annen talsperson for Hamas, Sami Abu Zuhri beskriver Netanyahus anklager mot Hamas som et forsøk på å unnslippe ansvar for deres død, skriver Reuters.

Les også: Protestene mot Netanyahu fortsetter

 JACK GUEZ / AFP / NTBProtester i Tel Aviv Foto: JACK GUEZ / AFP / NTB

– Netanyahu drepte de seks fangene og han er fast bestemt på å drepe de gjenværende. Israelerne bør velge mellom Netanyahu eller avtalen, sa Abu Zuhri.

Ezzat El Rashq, medlem av Hamas' politiske byrå, sa i en uttalelse publisert av gruppen mandag:

– Motstandernes gisler kan umiddelbart returnere til sine familier, det er Netanyahu som forhaler deres retur og er ansvarlig for deres liv.

Les også: Siste sjanse for fred

Israel og Hamas har ikke klart å nå en avtale som ville avslutte krigen og se frigjøringen av israelske og utenlandske gisler holdt av Hamas i Gaza i bytte mot mange palestinere fengslet av Israel.

Hamas ønsker en avtale for å avslutte krigen og få israelske styrker ut av Gaza, mens Netanyahu sier at krigen bare kan avsluttes når Hamas er beseiret.

Les også: De tomme soverommene

Read Entire Article