Haaland roses opp i skyene – men Guardiola advarer om at alvoret ennå ikke har begynt

1 month ago 10


(West Ham – Manchester City 1–3) Selv ikke med pistol (!) kan midtstopperne stanse Erling Braut Haaland (24), sier manager Pep Guardiola.

 Hannah McKay / Reuters / NTBIKKE ET SIGNAL: Viaplay spurte om det var noen grunn til at Erling Braut Haaland feiret med ballen under skjorten etter kampen, som om han skulle markere at han ventet barn. Svaret fra nordmannen var kontant «nei». Foto: Hannah McKay / Reuters / NTB
Rapporterer fra Londonlørdag 31. august kl. 23:17

Kortversjonen

  • Erling Braut Haaland scoret hattrick mot West Ham, tangerer Premier League-rekord.
  • Pep Guardiola sier ikke engang med pistol kan midtstopperne stoppe ham.
  • Guardiola hyller Haalands innsats og forbedringer, spesielt utenom scoringene.
  • Håper lang sommerferie gir nordmannen styrke i sesongen som kommer.

– Vi er glade for nok et hattrick og kvaliteten i avslutningene. Men han var involvert i alt i dag, og spilte en utrolig kamp – ikke bare med tanke på målene. Han mistet ikke én ball, sier spanjolen til VG etter nok en oppvisning fra sin norsk målkonge.

Tre mål mot West Ham hattrick gjør at Haaland tangerer tre av engelsk fotballs største stjerner i nyere tid. Guardiola forteller om en ny sult hos nordmannen:

– Han er bedre på alt. Han står igjen etter treninger for å trene på skudd, kontroll og andre ting. Det gjorde han ikke én gang i forrige sesong. Ikke én gang.

Se Haalands måltrippel mot West Ham her:

Årsaken til Haalands monsterstart forklares med lang sommerferie, en mild start på sesongen – og at nordmannen dermed føler seg bedre enn noen gang siden han kom til Manchester City sommeren 2022.

– Bare vi fotballspillere vet hvor viktig det er å ha en pause. Du må roe ned kropp og sinn, fordi det er en lang sesong. Det er ikke så lett som folk tror, sier Haaland til Sky Sports.

Nå venter halvannen uke i landslagets tjeneste, inkludert ti timer tur-retur til Kasakhstan.

Så begynner et hardkjør uten like, med kamp hver tredje-fjerde dag i overskuelig fremtid.

Hva tenker du om denne påstanden?

– Nå er sesongoppkjøringen offisielt over. Etter landslagspausen begynner det på ekte. Da får vi se hvordan han henter seg inn, med alle disse kampene, sier Guardiola.

– Hvordan skal dere sørge for at Haaland holder seg i så god forfatning som nå også fremover? spør VG.

– Jeg er ikke lege eller fysioterapeut. Det handler ikke om Erling, men om alle. Fra nå kommer alle i troppen til å spille, for det er ikke bærekraftig å spille hver tredje-fjerde dag, sier Guardiola.

Vel vitende om at hans eneste rene spisserstatter for Haaland, Julian Alvarez, ble solgt til Atlético Madrid . Forrige helg sa Guardiola at det bare måtte finne en løsning når Haaland trengte hvile.

Haaland sier at det er det beste som kunne skjedd at City står med ni poeng av ni mulige:

Den første scoringen mot West Ham kom etter at Bernardo Silva plukket opp en løs ball og spilte gjennom nordmannen. 2–1 hamret Haaland opp mot krysset fra 16-meteren, mens 3–1 kom etter at Haaland løp fra West Ham-forsvaret.

– Når han får rom i bakrom, er han ustoppelig. Det finnes ingen midtstopper (som kan stoppe ham). Selv ikke med en pistol. Umulig, han er så kraftfull, sier Guardiola.

Haaland kaller mål nummer to for sin favoritt i et intervju med Sky Sports.

Spanjolen var rett og slett uhemmet i sin hyllest av Haaland etter kampen. «Alle elsker ham her», sa Guardiola til Viaplay:

Mot West Ham var Haaland involvert i mye mer enn bare å score. Spesielt to sugende returløp i første omgang fikk fram ekstatiske rop hos bortefansen.

Guardiola har vært klar og tydelig på det: Dette må Haaland gjøre, det er ikke noe å diskutere, engang.

– Ingen spør om hvem som skal løpe. Alle skal løpe for å vinne tilbake ballen. Erling er det perfekte eksempelet på det. Vi må gjøre det hele tiden, i hver kamp og med alle spillere. Det er det som definerer dette laget, hvordan vi hjelper hverandre uten ballen, sier Guardiola.

– Det er ikke et lag som spiller for de tre, fire største stjernene på topp.

Om Haaland sier han videre til Sky Sports: –⁠ Han er elsket for det han gjør på banen.

Read Entire Article