Haaland nærmer seg 90 år gammel rekord: – Må klype oss i armen

4 months ago 49


– Han er en av de største stjernene i fotballsirkuset, rett og slett. Vi må klype oss i armen, sa en forbløffet Carl-Erik Torp.

Ståle Solbakken stilte med et kruttsterkt lag, der både Martin Ødegaard, Erling Braut Haaland og Oscar Bobb var med fra start. Dette var for øvrig den yngste startoppstillingen Ståle Solbakken har brukt som norsk landslagssjef. Med et alderssnitt på 25,5 har ingen ellevere vært yngre.

Og det stjernespekkede laget leverte, med Haaland i fokus nok en gang. Det norske superspissen scoret alle tre målene mot Kosovo, og sikret en komfortabel 3-0-seier for Solbakkens lag.

Nærmer seg rekord

Med de scoringene har Haaland scoret 30 landslagsmål. Det er kun tre mål unna Jørgen Juve, som er mestscorende spiller med det norske flagget på brystet.

Fotballekspert og tidligere topptrener Lars Tjærnås mener målshowet mot Kosovo beviser City-stjernens ønske om å bidra for det norske landslaget.

– Da kan vi vel en gang for alle begrave alt vås og visvas om at Haaland ikke egentlig ønsker å spille for Norge, eller er halvmotivert. Det han gjør i kveld er definisjonen på profesjonalitet. Og mest av alt viser det hvorfor han er så forbaska god, han elsker dette spillet, skrev Tjærnås på X onsdag kveld.

Roste lagets yngste spiller

Et snaut kvarter var spilt da jubelen brøt løs på Ullevaal. Det var David Wolfe som leverte et lekkert innlegg på pannebrasken til Haaland. Manchester City-stjerna stanget Norge i ledelsen etter en ellers rolig start på kampen.

– Et fantastisk norsk angrep. Det bygges opp av den norske fremtiden. Unge, herlige offensive spillere, kommenterte Torp.

 Norge - Kosovo

FULL KONTROLL: Det norske landslaget stakk av med seieren på Ullevaal.

Foto: Terje Pedersen / NTB

Også startoppstillingens yngste spiller fikk ros av NRK-eksperten.

– Tar meg selv av å flire av Oscar Bobb ute til høyre. Han vrikker og vrir, er så kvikk, tar av presset selv alene, sa en imponert Torp.

Ellers var det ikke altfor mange sjanser for noen av lagene i første omgang. NRKs kommentatorer reagerte på stemningen på stadion.

– Det er veldig stille på Ullevaal. Det er nesten som å være på et bibliotek, sa kommentator Olav Traaen.

Hans kommentatorkollega sa seg enig.

– Det er sjeldent bra trøkk her. Det er et publikum som er bedagelige. Vi koser oss med fotball; spiser pølser, drikker brus og nyter å se på store stjerner. Men det er ikke den lidenskapen man ser i andre nasjoner, sa Torp.

Norske kjenninger av med skade

På motsatt banehalvdel var det flere norske kjenninger, blant andre Valon Berisha. Han står med 20 landskamper for Norge, men valgte i 2016 å spille for Kosovo i stedet.

Rashani er også koblet med norsk fotball, med aldersbestemte landskamper og flere kamper i Eliteserien.

Begge de to nevnte måtte gå av med skader før pause.

Fotball menn, privatlandskamp Norge - Kosovo

BYTTET UT: Valon Berisha måtte gå av med skade.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Andre omgang var også lenge av det rolige slaget, men det skulle Haaland gjøre noe med. City-spissen ble spilt flott gjennom av Antonio Nusa. Jærbuen gjorde ingen feil, og satte inn 2–0 for Solbakkens mannskap.

Haaland var altså ikke ferdig. Etter å ha kombinert fint med Aron Dønnum, satte han sin tredje scoring for kvelden.

Norges neste kamp er borte mot Danmark i København. Oppgjøret spilles lørdag.

Forbereder seg til OL: – Holdt meg unna ham 00:51

Publisert 05.06.2024, kl. 20.52 Oppdatert 05.06.2024, kl. 21.00

Read Entire Article