Haaland-hat trick mot Kosovo: – Definisjonen på profesjonalitet

4 months ago 58


(Norge-Kosovo 3–0) Alt gikk ikke på skinner for Norge mot Kosovo. Det meste går på skinner for Erling Braut Haaland.

MÅLMASKIN: Erling Braut Haaland nådde sitt landslagsmål nummer 30 mot Kosovo. Foto: Tore Kristiansen / VG
Rapporterer fra Ullevaal onsdag 5. juni kl. 20:59

Kortversjonen

  • Norge slo Kosovo 3–0, mye takket være Erling Braut Haaland som scoret tre mål.
  • Med sine landslagsmål nummer 28, 29 og 30 er Haaland nå kun fire mål unna å bli tidenes toppscorer for Norge.

Jørgen Juves landslagsrekord står mer og mer for fall.

Haaland scoret onsdag sitt landslagsmål nummer 28, 29 og 30. Nå er Manchester Citys stjernespiss fire mål unna å være tidenes toppscorer for det norske landslaget.

Med kjæresten Isabel Haugseng Johansen på tribunen kunne Haaland gå av banen like før slutt til trampeklapp fra hjemmefansen.

En smilende Isabell Haugseng Johansen kunne juble for tre scoringer fra Erling Braut Haaland. Foto: Tore Kristiansen / VG

– Da kan vi vel en gang for alle begrave alt vås og visvas om at Haaland ikke egentlig ønsker å spille for Norge eller er halvmotivert. Det han gjør i kveld er definisjonen på profesjonalitet. Mest av alt viser det at hvorfor han er så forbaska god: Han elsker dette spillet, skriver fotballekspert og tidligere trener Lars Tjærnås på X.

Før kampen hadde hans gamle sjef høye forhåpninger.

– Hvis ikke vi kjører over Kosovo blir jeg veldig skuffet, sa tidligere landslagssjef Drillo til TV 2 før kampen.

VG-børsen

Haaland herjet og får ni

Ørjan Håskjold Nyland – 5: Det ble for det meste en rolig dag for jobben for Norges sisteskanse.

Kristoffer Vassbakk Ajer – 4: For det meste solid. Slurvet med en klarering og var heldig som unngikk selvmål. Virket tidvis litt preget av beskyttelsesmasken.

Andreas Hanche-Olsen – 4: Fikk kun en omgang. Mistet oversikten på innlegget som Rrahmani nikket utenfor like før pause.

Leo Skiri Østigård – 5: En brukbar kamp av stopperen. Savner et bedre venstrebein som venstre stopper når Norge bygger opp i 3-2-5-formasjonen.

David Møller Wolfe – 5: Nydelig innlegg før 1-0-målet til Haaland. Bemerket seg med en kynisk holding etter å ha blitt tatt tunnel på. Slet litt mot Edon Zhegrova defensivt.

Kristian Thorstvedt – 3: Slet med å finne sin plass som en av to dype på midtbanen. Var hverken imponerende i det oppbyggende spillet eller dekket spesielt store rom. Byttet ut til pause.

Sander Berge – 6: En solid kamp av den høyreiste midtbanespilleren. Var en god ballvinner og stort sett ganske trygg med ballen.

Oscar Bobb – 6: Hadde en meget god førsteomgang og var sentral før 1-0-målet. Gir Norge en ekstra dimensjon. Hadde et balltap etter pause hvor Norge kunne blitt straffet hardere.

Martin Ødegaard – 6: Har sett landslagskapteinen mer dominerende, men han leverer likevel på et jevnt høyt nivå. Nær drømmescoring på tampen.

Jørgen Strand Larsen – 4: Inn i en skjev spissrolle og fant seg kanskje aldri helt til rette. Fikk ikke utnyttet styrkene sine skikkelig.

Erling Braut Haaland – 9: For en målmaskin! Med hat tricket er han nå oppe i 30 landslagsmål, kun tre bak rekordholder Jørgen Juve. Viste for alvor hvilke verdensklasseegenskaper han besitter.

Marcus Holmgren Pedersen – 4: Kom inn til pause og måtte bekle både høyre- og venstreback. Utmerket seg ikke offensivt og hadde også litt trøbbel på siden sin.

Morten Thorsby – 3: Kom inn til pause, men det ble hverken fugl eller fisk for midtbanekrigeren. Norge er ikke like ballsikre med 28-åringen på laget, og han fikk heller ikke vist sin verdi som ballvinner.

Antonio Nusa – 7: Veldig friskt innhopp av unggutten. Var som alltid et konstant uromoment. Herlig timing og presisjon før assisten til Haaland.

Ståle Solbakken – 6: Har muligens noe spennende med «3-2-5-formasjonen» offensivt, men man så periodevis det samme spøkelset som man har sett på Ullevaal tidligere. Heldigvis var det Erling Braut Haaland og ikke motstanderen som var mest effektiv denne gangen, dessverre skjedde det i en tilnærmet ubetydelig fotballkamp.

Aron Dønnum, Jostein Gundersen og Andreas Schjelderup ble alle byttet inn, men spilte under 30 minutter og får derfor ikke karakter.

Erling Braut Haaland hadde ikke til hensikt å skuffe den legendariske treneren og stanget inn 1–0 allerede etter 15 minutter. Han satte selv opp backen David Møller Wolfe som prikket et strålende innlegg på Haalands hode.

– Når han timer det løpet som han gjør best i verden så er han ustoppelig. Braut Haaland på sitt aller, aller beste, kommentere Jesper Mathisen hos TV 2.

Det skapte jubel hos hjemmepublikummet, men det var bortefansen som lagde aller mest lyd. Kosovo-supporterne var mange på Ullevaal.

Spesielt da Møller Wolfe ble slått tunnel på og måtte rive ned Edon Zhegrova var stemningen god på bortefeltet, som fikk en del sjanser fra sitt lag.

Norge slet faktisk til tider mot landet som ligger på 102. plass på FIFA-rankingen og hadde antagelig blitt straffet hardere mot et bedre lag. Spesielt Zhegrova skapte en del trøbbel for norske forsvarsspillere.

Men Norge har noen offensive ess i ermet. Antonio Nusa var svært frisk etter at han kom inn. På en kontring satte han fart og i riktig øyeblikk spilte han frem Haaland som chippet inn 2–0.

– Perfeksjon, var dommer fra Mathisen over pasningen fra Nusa.

Like etterpå kom 3–0. Samme mann. Igjen var han også delaktig i det oppbyggende spillet. Der Norge til tider slet, var Erling Braut Haaland i en klasse over de andre på banen.

Read Entire Article