Gruet seg til «Star Wars»-rolle: – Siden jeg er svart

4 months ago 32


RIDDER OG LÆRLING: Dafne Keen og Charlie Barnett spiller padawan og jediridder i «The Acolyte». Foto: Disney+

Charlie Barnett (36) er redd for å lide samme skjebne som tidligere «Star Wars»-skuespillere med minoritetsbakgrunn.

  • Bilde av Benjamin Brekken
mandag 3. juni kl. 20:16

– Jeg har vært litt redd og hatt angst for det, sier skuespiller Barnett til VG.

Han har rollen som jediridderen Yord Fandar i «Star Wars»-serien «The Acolyte». Barnett er også kjent fra Netflix-suksessen «Russian Doll».

– Spesielt siden jeg er en svart person. Vi vet at en samtale om hudfargen min er uunngåelig. Forhåpentligvis blir det mer positivt enn negativt, men det kan en ikke kontrollere. Jeg får ta det med en klype salt.

«The Acolyte» er en forløper til filmen «Star Wars: Episode I – The Phantom Menace». Seriens handling foregår omtrent hundre år før Darth Vaders opprinnelseshistorie.

Flere utsatt for rasisme

Barnetts bekymringer er ikke tatt ut av løse luften. Galaksen langt, langt borte har flere ganger vist seg å være et negativt univers å befinne seg i for skuespillere med minoritetsbakgrunn.

I 2022 mottok «Obi-Wan Kenobi»-skuespiller Moses Ingram (30) hundrevis av rasistiske meldinger. Til slutt måtte både medskuespillere og franchisen selv rykke ut og forsvare henne.

Da «Star Wars: The Last Jedi» kom i 2017 var det Kelly Marie Tran (35) som ble offer for rasisme og mobbing. De hatefulle ytringene ble så voldsomme at skuespilleren forlot sosiale medier og begynte i terapi, ifølge The Hollywood Reporter.

– Jeg ser ikke så mye på kommentarer. Det er mye makt i hva du velger å hvile øynene dine på. Jeg gjør dette fordi jeg elsker «Star Wars» selv og er beæret over å være en del av det. Jeg vet at regissøren vår støtter meg uansett, sier Barnett.

SÅRET: Charlie Barnett er i trøbbel i «The Acolyte», men håper verdenen utenfor skjermen er snillere med ham. Foto: Disney+

– Kjenner oss ikke

36-åringen spiller mot Dafne Keen i «The Acolyte». Keen slo gjennom allerede som 15-åring i Marvel-filmen «Logan» og har senere hatt hovedrollen i HBOs fantasyserie «His Dark Materials». Hun har allerede rukket å oppleve store fangrupper på godt og vondt, og prøver å ha en positiv innfallsvinkel.

– Jeg har lært meg å vite at disse folkene ikke kjenner meg. Og tenker man slik er det enklere å ikke ta det personlig.

Hun understreker at hun synes det er flott at fansen er lidenskapelig.

– Selv hatefulle kommentarer kommer fra kjærligheten deres til «Star Wars». Dessuten synes jeg hatkommentarer er hysteriske, så jeg leser dem, sier hun.

De to første episodene av «The Acolyte» slippes 5. juni på Disney+. Resten kommer fra uke til uke.

PRELLER AV: Dafne Keen, til høyre, sier hun leser hatkommentarer fordi hun synes de er tullete. Foto: Disney+
Read Entire Article