Green Day til Norge

6 days ago 32


 Andy Kropa / AP / NTBBANDET: (F.v.) Bassist Mike Dirnt, vokalist Billie Joe Armstrong og trommis Tré Cool i Green Day på «Good Morning America» i New York i sommer. Foto: Andy Kropa / AP / NTB

Rockebandet Green Day tar turen til Tons of Rock i Oslo neste sommer.

mandag 30. september kl. 09:57

– Det er fantastisk allerede nå å kunne dele første headliner til 2025, og ikke minst kunne imøtekomme publikums tilbakemeldinger, sier Jarle Kvåle, bookingansvarlig for Tons of Rock.

– Green Day har vært på toppen av vårt publikums ønskelister i årevis, og at et band slikt kaliber velger Tons of Rock, bekrefter statusen festivalen har fått.

Kvåle legger til at han feirer nyheten på siste dag i september med å skru volumet på fullt med Green Day-låten «Wake Me Up When September Ends» i kontorlokalene.

Lars Tefre Baade, presseanasvarlig for Tons of Rock, sier at det «skal koke litt med følelser i dag».

– Med 150.000 publikummere på årets festival, så er forventningene skyhøye, sier han om neste års rockefestival på Ekebergsletta.

 MARIO ANZUONI / Reuters / NTBBillie Joe Armstrong, Mike Dirnt og Tré Cool på Grammy Awards Beverly Hills i februar. Foto: MARIO ANZUONI / Reuters / NTB

Amerikanske Green Day fikk sitt store gjennombrudd med albumet «Dookie» i 1994. Albumet solgte i 20 millioner eksemplarer. Men det var bare starten. Bandet har siden solgt over 75 millioner album.

De er blitt nominert til den gjeve Grammy-prisen 20 ganger og har vunnet fem av dem.

Rockerne er kjent for energiske liveopptredener på store arenaer. De har vært på stor Europa-turné i sommer, men styrte unna Norge.

De har imidlertid besøkt Norge en rekke ganger, men siste gang var for syv år siden. Da var det Oslo Spektrum som fikk besøk.

 Jon Olav Nesvold / NTBGreen Day i Olo Spektrum i 2017. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB

Green Day kan skilte med milliarder av streams. Blant deres mest kjente låter er «American Idiot», «Boulevard of Broken Dreams» og «Basket Case».

Men de har også gått gjennom tunge perioder i forbindelse med Billie Joe Armstrongs tidligere omfattende rusmisbruk.

Read Entire Article