Girmay til topps – Abrahamsen satte farge på etappen

2 months ago 22


I STORFORM: «Grenlandsplogen» markerte seg og sikret viktige poeng i klatretrøye-sammendraget. Foto: THOMAS SAMSON / AFP / NTB

Jonas Abrahamsens (28) solobrudd holdt nesten helt til mål i den åttende etappen.

lørdag 6. juli kl. 17:29

I omtrent 170 av den 183 kilometer lange etappen fra Semur-en-Auxois til Colombey-les-Deux-Églises lå Jonas Abrahamsen i tet – og mesteparten av tiden helt alene.

– Jeg må prøve å gå i brudd i dag. Det er en fin etappe til å ta noen ekstra poeng og holde trøyen litt lengre. Jeg skal gjøre alt for å komme i brudd i dag, sa Abrahamsen selv til TV 2 før start.

Ekspertene spådde på forhånd at det kunne bli et større brudd.

Brudd ble det, men et stort et var det ikke. Abrahamsen holdt «løftet» – og tok med seg EF Education-Easypost-rytterne Neilson Powless og Stefan Bissegger og stakk fra feltet med en gang han hadde muligheten.

TREMANNSBRUDD: Allerede etter fem kilometer hadde trioen en 30 sekunders ledelse til hovedfeltet. Foto: ANNE-CHRISTINE POUJOULAT / AFP / NTB

Det tok imidllertid ikke lang tid før «Grenlandsplogen» var ensom i tet. På det meste hadde han over seks minutter ledelse til resten av feltet.

– Normalt sett skal det ikke gå med det feltet bak, men det er lett medvind i store deler av veien opp, så det er en fordel å ligge når man skal ligge alene. Vi har faktisk troen, sa sportssjef i Uno-X Kurt Asle Arvesen på TV 2s sending.

Hovedfeltet tok gradvis inn på forspranget. Etter at det var 50 kilometer igjen var avstanden nede i fire minutter. Ved 25 kilometer igjen var avstanden nede i minuttet. Og med rundt 15 kilometer igjen var forspranget spist opp.

– Jeg kan ikke skjønne noe annet enn at han blir kåret til dagens mest offensive rytter, sa TV 2-ekspert Mads Kaggestad.

Abrahamsen tok med seg syv poeng – full pott – på de fem kategoriserte stigningene, og leder nå med 13 poeng i klatretrøye-konkurransen på sammenlagtleder Tadej Pogacar. Abrahamsen har 33 poeng, Pogacar har 20.

Spurtkanonen Mads Pedersen sto av fra touren før dagens etappe. Dansken pådro seg en skade tidligere i touren, og velger å prioritere hvile før OL i Paris i månedsskiftet.

Read Entire Article