«Funkygine» i tårer etter teltleirangrepet: – Vår plikt å engasjere oss

4 months ago 60


Foto: Privat / Reuters

Angrepene mot en teltleir i Rafah har fått kjendiser og influencere til å ta til Instagram.

tirsdag 28. mai kl. 22:25

Minst 25 millioner har i skrivende stund delt en grafisk illustrasjon som viser en teltleir hvor teltene danner teksten «All Eyes On Rafah».

Influencer og programleder Jørgine «Funkygine» Massa Vasstrand (34) la tirsdag også ut en gråtkvalt video.

Også i samtalen med VG er hun sterkt berørt over teltleir-angrepene som rammer sivilbefolkningen i Rafah på Gazastripen.

– Det er så utrolig bra at disse kampanjene finnes. At det er lett å dele og lett å engasjere seg, sier Vasstrand til VG.

Også andre illustrasjons-varianter og infografikker med slagordet i solidaritet med palestinerne går viralt på tvers av sosiale medie-plattformer verden over.

Denne grafiske illustrasjonen går viralt på sosiale medier. Foto: Reuters

Firebarnsmoren har aldri vært i tvil om å bruke sin stemme sin stemme vedrørende Israels krigføring mot den palestinske sivilbefolkningen på Gaza og Vestbredden:

– Det er vår plikt å engasjere oss. Det er så mange ledere og politikere som svikter oss nå, som ikke uttaler seg eller gjør noe. Derfor er det så viktig at vi andre gjør det. Jeg tror at dette hjelper.

45 personer skal ha blitt drept og minst 200 skadet i et israelsk angrep mot en teltleir søndag. Tirsdag skal et nytt teltområde være angrepet.

I videoen hun har delt gråter Jørgine Vasstrand åpenlyst:

– Hvis du ikke river deg i håret og kjenner at du bli ødelagt i sjelen av å se og være vitne til det som foregår i Rafah nå, er det noe alvorlig gærent med deg, sier hun hulkende.

Også i samtale med VG er hun klar i talen:

– Vi er vitne til at barn blir brent levende i en teltleir for mennesker på flukt, og så skal vi sitte her å ikke bry oss eller bruke den påvirkningskraften vi har? spør hun retorisk og tilføyer:

– Jeg skjønner at folk synes det er vanskelig og skummelt å uttale seg om noe man ikke har 100 prosent oversikt over, men du trenger ikke engasjere deg politisk for å si noe nå.

Sivilbefolkningen i denne teltleiren i Rafah sør på Gazastripen ble angrepet av israelske styrker 27. mai. Foto: EYAD BABA / AFP

– Det er ikke kontroversielt å mene at barn ikke skal bli massakrert. Jeg kunne ikke levd med meg selv hvis jeg ikke sa noe. 

– 23 millioner har delt – hva tenker du om engasjementet?

– Jeg begynner nesten å grine. På en måte skulle det bare mangle. På en annen side er det utrolig godt å se at vi bryr oss om hverandre – og at vi er mange som står sammen i denne forferdelige tiden.

Hjertespesialist og samfunnsdebattant Wasim Zahid er blant dem som hyller firebarnsmorens engasjement i kommentarfeltet:

– Tusen takk, Jørgine, for at du bruker din plattform og hever stemmen din. Du inspirerer og motiverer oss andre også. Denne uretten må ta slutt. Palestina skal bli fri, skriver Zahid.

Også kjendiser som komiker og programleder Else Kåss Furuseth, VGTV-profilene Morten Hegseth og Mads Hansen, komiker Hasse Hope, TV 2-programleder Siri Avelsen og artisten Kamelen har delt innlegget.

Også langrennsløper og OL-vinner Johannes Høsflot Klæbo har repostet innlegget.

Read Entire Article