Fredrik Solberg tok bronse i Paralympics – Det er helt vilt

1 month ago 11


22-åringen imponerte i Paralympics-finalen.

 Andrew Couldridge / Reuters / NTB Foto: Andrew Couldridge / Reuters / NTB
mandag 2. september kl. 18:03

Solberg tok sin første medalje i Paralympics, men var sjanseløse på å kjempe om gullet på 50 meter fri. Simone Barlaam fra Italia vant suverent med ny verdensrekord på distansen - 23.90 sekunder.

– Det er helt vilt. Jeg har jobbet mot dette så utrolig lenge. Jeg har nesten ikke ord for å beskrive dette, sier Solberg til NRK.

Solberg svømte inn til tiden 25,33, mens russeren Denis Tarasov tok sølvet 18 hundredeler foran.

Fredrik Solberg kvalifiserte seg tidligere mandag med å ha den nest beste tiden i kvalifiseringen. Bare Simone Barlaam var bedre. Italieneren satte paralympisk rekord med tiden 24,24.

– Det gikk fint, og jeg tror det kan gå enda bedre i kveld. Jeg tror at det er mulig å se 24-tallet. Jeg kommet på noen momenter og har litt mer å gå på, sa Solberg til NRK.

 Christine Olsson/TT / TT Nyhetsbyrån / NTBVANT KVALIKEN: Fredrik Solberg foran kvalifiseringen mandag. Foto: Christine Olsson/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

I Paralympics i Tokyo for tre år siden kom Solberg på 5.-plass i 50 meter fri. Han tok VM-sølv på distansen både i 2022 og 2023. 22-åringen endte tidligere i Paralympics på 11. plass på 100 meter bryst.

Fredrik Solberg kommer fra Re i Vestfold og konkurrerer for Tønsberg Svømmeklubb. Hans handikap er at venstrearmen hans er litt kortere, med mindre hånd og kortere fingre. Derfor konkurrerer han i para-svømming i klassen S9 på 50 meter fri.

Read Entire Article