Frankrike: Tiltalt for å ha organisert over 90 voldtekter av ektefellen

1 month ago 13


 CHRISTOPHE SIMON / AFP / NTBDEMONSTRASJONER: Flere demonstranter markerte i forbindelse med rettsaken at de ønsker å skjerpe reaksjonene mot seksuelle overgrep og voldtekter i Frankrike. Foto: CHRISTOPHE SIMON / AFP / NTB

En mann i 70-årene skal ha dopet ned sin kone, og organisert at over 80 forskjellige menn skal ha voldtatt henne. De fleste overgrepene skal ha blitt filmet.

mandag 2. september kl. 21:28

Kortversjonen

  • En mann i 70-årene i Frankrike er tiltalt for å ha dopet ned sin kone, og organisert voldtekter av henne.
  • Over 80 forskjellige menn skal ha voldtatt kvinnen, og de fleste overgrepene skal ha blitt filmet.
  • Kvinnen skal ha vært så neddopet og uvitende om overgrepene. Hun slet med vekttap, hårtap og store hull i hukommelsen før hun ble klar over hva hun hadde vært utsatt for.

En grusom og svært omfattende voldtektssak behandles nå i retten i Frankrike. Den hovedtiltalte skal ha dopet ned kvinnen han var gift med i 50 år, og rekruttert menn på nettet som har voldtatt ektefellen.

– Han bestrider ikke sin rolle i saken, sier den hovedtiltaltes forsvarer, Béatrice Zavarro, ifølge AFP.

Mannen i 70-årene, og 50 antatte voldtektsmenn, er nå tiltalt i den groteske saken som ryster hele verden. Rundt 60 advokater er involvert i rettssaken.

Tatt for snikfilming

Den nå pensjonerte hovedmannen ble arrestert i september 2020 fordi flere kvinner anmeldte ham for å ha snikfilmet dem i en butikk. Da politiet etterforsket saken kom de over en rekke filmer og bilder av overgrep mot en kvinne, som viste seg å være mannens kone.

Overgrepene skal pågått i perioden 2011 til 2020 og ifølge den franske regionsavisen La Dépêche har politiet kartlagt 92 forskjellige voldtekter.

 CHRISTOPHE SIMON / AFP / NTBFORSVARER HOVEDTILTALTE: Béatrice Zavarro avbildet i retten i Avignon mandag. Foto: CHRISTOPHE SIMON / AFP / NTB

Mannen skal ha puttet sovemedisin og angstdempende medisin i konas mat og drikke, noe som sørget for at hun ikke var klar over hvilke grusomheter hun ble utsatt for.

Venner og familie skal ha fryktet at hun var rammet av Alzheimer fordi hun lenge hadde slitt med vekttap, hårtap og store hull i hukommelsen. Sjokket var stort for kvinnen da hun ble innkalt til politiet og informert om det rystende bilde- og videomaterialet de hadde beslaglagt.

– For første gang må hun nå leve gjennom voldtektene hun har blitt utsatt for i løpet av ti år, sier en av hennes advokater, Antoine Camus, til AFP i forbindelse med rettssaken mandag.

 CHRISTOPHE SIMON / AFP / NTBFoto: CHRISTOPHE SIMON / AFP / NTB

Den fornærmede kvinnen ankom rettssalen i Avignon i Sør-Frankrike sammen med sine tre barn. Hun har ifølge advokat Camus bedt om at rettssaken ikke skulle gå bak lukkede dører fordi det ville være noe de tiltalte hadde ønsket.

Fire måneder i retten

Den svært omfattende saken er ventet å gå over fire måneder i byen Avignon i Sør-Frankrike. Det er ventet dom i saken 13. desember.

I avhør skal den fornærmede ha beskrevet mannen som en person hun så på som både «omsorgsfull» og «hensynsfull» før hun ble klar over hva hun var blitt utsatt for.

Ekteparet var de seneste årene bosatt i landsbyen Mazan med rundt 6000 innbyggere.

Politiet har identifisert 50 av de de antar er minst 83 forskjellige overgripere. De aller fleste skal ha forgrepet seg én gang, mens enkelte har vært med flere ganger.

Flere av de tiltalte mennene nekter straffeskyld, fordi de hevder at de trodde offeret hadde samtykket til å bli dopet ned og at de hadde ektemannens tillatelse. De tiltalte skal være fra «alle sosiale lag», ha vanlige yrker og være spredt i alder fra 20- til 70-årene.

Den hovedtiltalte skal i avhør ha hevdet at alle mennene han rekrutterte ble informert om at offeret var dopet ned.

Read Entire Article