Foreløpig obduksjonsrapport: Døde antagelig av skader fra ulykken

1 week ago 8


 Fredrik Solstad / VG Foto: Fredrik Solstad / VG

En mann i 60-årene omkom etter å ha kjørt gjennom et parkeringshus i Bærum. Nå har den foreløpige obduksjonsrapporten kommet.

fredag 27. september kl. 15:30

Bilen kjørte gjennom et autovern, et jerngjerde og en murvegg i parkeringshuset, før den havnet på bakken. Ulykken, der en mann i 60-årene omkom, skjedde på Sandvika storsenter i Bærum mandag kveld.

Politiet har flere hypoteser om hva som kan ha skjedd:

  • Uhell eller brukerfeil
  • Sykdomstilfelle hos avdøde
  • Teknisk svikt på kjøretøyet
  • Villet handling. Politiet har uttalt at de anser det som minst sannsynlig årsak. Det er per nå ingen holdepunkter som peker i retning av at ulykken var en villet handling.

Nå har den foreløpige obduksjonsrapporten kommet.

– Dødsårsaken antas å skyldes skader oppstått i forbindelse med ulykken, opplyser politiet til VG.

Politiet ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

I 2022 ble mer enn 5000 biler av samme modell som ulykkesbilen tilbakekalt av produsenten. Det ble meldt om en feil som gjorde at bilen kunne begynne å akselerere uten at du trykket på gasspedalen.

– Politiet har enda ikke fått klarhet i om den aktuelle bilen var blant de tilbakekalte bilene fra produsenten, sier politiadvokat Kathrine Eilertsen.

VG har stilt Volvo en rekke spørsmål i forbiundelse med ulykken, blant annet om bilen var en av dem som ble tilbakekalt, men det ønsker de ikke å kommentere.

Fra fjerde etasje

Bilen vil bli undersøkt av Statens vegvesen.

– Det samlede bevisbildet per nå tyder på at dette er en tragisk ulykke. Vi undersøker bredt, også om det er en teknisk feil som har forårsaket ulykken. Dette får vi ikke et klart svar på før den tekniske rapporten fra Statens vegvesen foreligger, sa Eilertsen torsdag.

Bilen kjørte ut fra fjerde etasje i parkeringshuset på kjøpesenteret. Den kjørte gjennom et autovern, et jerngjerde og en murvegg. Det er snakk om en elbil av typen Volvo XC40.

 Fredrik Solstad / VGDet er skader på veggen på motsatt side av der bilen kjørte ut. Foto: Fredrik Solstad / VG

En nærstående til den avdøde mannen skal ha vært vitne til deler av ulykken. De handlet på senteret før ulykken inntraff. Onsdag ble pårørende avhørt.

– Vi kan ikke gå i detalj i hva som har fremkommet i avhør. Vi kan likevel si at ut fra de opplysningene vi har fått fra pårørende, så er det ingen kjente problemer med bil eller avdødes helsetilstand som skulle tilsi at dette skulle skje.

Tips oss

Har du tips til denne saken?

Send oss informasjon, bilder eller video

Tips oss

Read Entire Article