Flere døde i brann i skolebuss i Thailand

5 days ago 4


 NARONG SANGNAK / EPA / NTBEn rekke nødetater rykket ut da meldingene kom om den brennende skolebussen. Så mange som 25 personer fryktes omkommet. Foto: NARONG SANGNAK / EPA / NTB

Flere personer har mistet livet i en brann i en skolebuss i Thailand, opplyser landets statsminister. Flere av de omkomne antas å være små barn.

tirsdag 1. oktober kl. 11:59

Statsminister Paetongtarn Shinawatra kondolerer ofrenes familier. Så mange som 25 personer fryktes å ha mistet livet da de ennå ikke er gjort rede for.

Den thailandske avisen Bangkok Post siterer brann- og redningstjenesten på at bussen hadde 38 elever om bord og seks lærere. De skal ha vært på skoletur da ulykken skjedde.

Bussen som begynte å brenne var én av tre som fraktet barn – fra barnehagealder til rundt 14 år – fra Wat Khao Phraya Sangkharam skole i den nordlige provinsen Uthai Thani.

Rømte bak i bussen

Katastrofen inntraff da bussen punkterte på en motorvei i en nordlig forstad til Bangkok rundt klokken 12.30 lokal tid, noe som førte til at bussen krasjet inn i et autovern og begynte å brenne, ifølge redningsarbeidere.

Videobilder fra stedet viser enorme skyer av svart røyk som velter ut av bussen som står i full fyr.

– Noen av likene vi har hentet ut var veldig, veldig små. De må ha vært veldig unge, sier Piyalak Thinkaew, som leder redningsarbeidet på stedet. Han sier brannen startet foran i bussen.

– Barnas instinkt var å rømme bak i bussen, så likene vi har funnet var der, sier han til journalister.

Likene er så forbrent at det ventes å ta tid å identifisere alle de døde, legger han til.

Alvorlige brannskader

Noen av barna som klarte å komme seg ut av skolebussen i live har fått store brannskader i ansiktet, munnen og øyene, ifølge leger på stedet.

Brannen er slukket, men redningsarbeidere må vente på at bussen kjøler seg ned før de kan lete etter flere omkomne.

Trafikksikkerheten i Thailand er svært dårlig og omtales som en av de verste i verden. Mange kjøretøy er utrygge og flere som ferdes på veiene har svært dårlige kjøreferdigheter, noe som bidrar til et høyt antall trafikkulykker i landet.

Hvert år mister rundt 20.000 mennesker livet på thailandske veier, ifølge Verdens helseorganisasjon (WHO). Det er i gjennomsnitt mer enn 50 om dagen.

Økonomiske tap forårsaket av trafikkdødsfall og skader i Thailand ble i 2022 estimert å være 15,5 milliarder dollar, tilsvarende over 164,5 milliarder norske kroner. Det er mer enn 3 prosent av Thailands bruttonasjonalprodukt (BNP), ifølge WHO.

Read Entire Article