Flaut!

4 months ago 140


Men at to voksne har kysset i fylla og angret etterpå, det har skjedd før.

GIKK PÅ BYEN: Oddmund Hoel ble statsråd for forskning- og høyere utdanning i januar. Han kom fra jobben om professor. I mai skjedde hendelsen på byen i Oslo. Foto: Janne Møller-Hansen / VG
mandag 3. juni kl. 17:19

Den som har den største puten i Norge, kan den vennligst melde seg nå?

Det er pinlig å lese Aftenpostens nye avsløring om kyssing i regjeringen.

MÅTTE GÅ AV: Sandra Borch hadde fusket på masteroppgaven sin, noe som tok seg dårlig ut for et departement som går etter studenter som selvplagierer. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

For nok en gang er det rot i Støres kulisser.

Denne gangen handler det om en kar du kanskje ikke har hørt om, men som fremover risikerer å bli omtalt kun som «han kysser’n».

Ministeren for forskning – og høyere utdanning Oddmund Hoel (Sp) har nemlig klint med en av sine ekspedisjonssjefer ute på byen i Oslo.

Det var på slutten av en bykveld i mai det som ikke skulle skje, skjedde. Kysset.

Det er ikke bra. Statsråder kan ikke handle aksjer og heller ikke kline med ansatte. Kyssing virker uprofesjonelt og forkludrer fort samarbeidsformene på jobben.

TATT IMOT I DEPARTEMENTET: Hoel på første arbeidsdag i Kunnskapsdepartementet 23. januar i år. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Hoel fikk selv jobben etter en skandale. Sandra Borch trakk seg som statsråd da det viste seg at hun hadde en master i plagiat.

– Verdens kjedeligste mann, skrev Nettavisen om Hoel da. Og de mente det som et kompliment.

Hoel virket som det trygge valget, en seriøs akademikertype og nynorskbruker fra Trøndelag få ville kjent igjen på byen.

I alle fall håpet han nok at få gjorde det, siden det var vitner til kysset. Men Statsministerens kontor ikke ble informert om saken før Aftenposten begynte å mase.

Det er på et plan menneskelig og forståelig.

Ikke alle har nerver til å springe til Støre å fortelle om sitt første statsrådskyss.

De to som kysset håpet ingen hadde lagt merke til dem. Eller at det bare gikk over.

FIKK IKKE STRAKS BESKJED: Jonas Gahr Støre sier det ikke er akseptabelt med klining i regjeringen. Foto: Hallgeir Vågenes / VG

Jeg tipper media heller ikke ville ha omtalt saken om ryktene hadde dukket opp for noen år siden.

Det er mulig å argumentere for at dette tilhører privatlivet.

Det som taler for at det likevel en sak, er at dagens regler tilsier null klining med ansatte.

Vi har vært gjennom en metoo-kampanje og fått kjempestrenge regler for «do and don’ts» i regjeringen.

Det siste handler også om en mer anspent sikkerhetssituasjon, med potensiell avlytting, spionasje, honningfeller og utpressingssaker som tema.

Ikke at et kyss kan brukes til å presse folk til å bli spioner. Men statsråder har gått av etter å ha tatt med seg mobilen til Iran.

Folk som jobber med etterretning og sikkerhet i staten har neppe stor forståelse for at maktpersoner kliner for åpen scene i Oslo sentrum. Det er litt på kanten.

Likevel er ikke dette noen stor skandale.

Det som har skjedd er etter det vi vet frivillig omgang mellom to voksne. Det finnes ingen varsel, ingen offer. Begge parter innrømmer at dette var dumt.

Sånt skjer av og til.

Til tross for råd om å ikke kline, ikke drikke og ikke spise MUK, så står du plutselig der en kveld litt utstø med et nytt bekjentskap på armen og spiser kebab.

Det må være lov å gjøre feil.

Så kan det tenkes at noen på Statsministerens kontor skulle fått beskjed før. Sp-kollega Sigbjørn Gjelsvik informerte om sin klining kort tid etter at det skjedde.

På den annen side kan vi ikke bli helt kalifat heller.

Det vil være for heftig å sparke noen for såpass kortvarig slimhinnekontakt.

Det skal nok mer att og fram til før du må ut av Støre-regjeringen.

Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.

Read Entire Article