– Er det skjult kamera?

1 month ago 24


Antidoping Norge ville ha dopingtester fra tre landslagsspillere, én som ikke er i troppen og to døde landslagshelter.

Rapporterer fra Ullevaal Stadion, Osloonsdag 4. september kl. 09:57

Landslagssjef Ståle Solbakken avslørte på en pressekonferanse onsdag at Antidoping Norge var innom for å teste fem spillere.

– Da var følgende spillere tatt ut: Erling Braut Haaland, Jørgen Strand Larsen, Antonio Nusa, Oscar Bobb, Einar Gundersen og Jørgen Juve, sier Solbakken.

Einar Gundersen døde i 1962. Jørgen Juve døde i 1983. Oscar Bobb er langtidsskadet og har nylig vært på opptrening i Barcelona.

– Da begynte vi å lure. Det var seriøst. Da måtte vi ringe Antidoping Norge og lurte: «Det står to stykker her (fra dere), er det skjult kamera eller er det som det er?» gjenforteller Ståle Solbakken.

Bilde av Jørgen JuveJørgen Juve

– Da må de bare ha sjekket øverst på toppscorerlisten, sier Solbakken om forklaringen til Antidoping Norge.

Jørgen Juve er tidenes toppscorer på det norske landslaget med 33 mål. Einar Gundersen noterte seg for 26 mål med flagget på brystet.

– Gundersen og Juve var innkalt litt sent. Negative tester på dem, fleiper landslagssjefen.

Antidoping Norge forklarer blemmen slik:

– Vi opplever at NFF legger til rette for dopingkontroller og er åpne og imøtekommende når vi kommer. De tok også dette på en humoritisk måte i går. Men at det har skjedd en stor glipp her er ikke noe å lure på. Det er ikke helt godt å si hva som har skjedd, men at vi pleier å treffe bedre på mål er det ikke noe tvil om, sier kommunikasjonsleder i Antidoping Norge, Halvor H. Byfuglien til VG.

– Det er bare å legge seg flat, og så kan vi smile av det på kontoret her i dag og se over egne rutiner til fremtiden.

Read Entire Article