Edmonton Oilers til Stanley Cup-finalen

4 months ago 38

Edmonton Oilers er klare for Stanley Cup-finale. Foto: Jeff McIntosh / The Canadian Press via AP / NTB.

Edmonton Oilers er klar for Stanley Cup-finalen etter 2-1-seier mot Dallas Stars søndag.

mandag 3. juni kl. 08:12

Connor McDavid scoret først og fikk deretter assist da Zach Hyman satte inn 2-0 for Edmonton Oilers i første periode.

Mason Marchment reduserte for Dallas i tredje periode, men nærmere kom ikke gjestene. I best av sju kamper vant Edmonton Oilers 4-2 og sikret seg med det billett til sin første Stanley Cup-finale siden 2006.

I finalen venter Florida Panthers, som ble finaleklare lørdag.

Panthers var også i fjorårets finale. Det endte med 1-4-tap mot Vegas Golden Knights.

Panthers har aldri vunnet Stanley Cup tidligere. Edmonton Oilers har derimot vunnet fem ganger, men det begynner å bli en stund siden sist.

Kun tre av lagets 37 nåværende spillere var født i 1990, da Oilers sist vant det prestisjefylte trofeet.

I Stanley Cup-finalen spilles det best av sju kamper. Første kamp er 8. juni amerikansk tid.