Dramatisk overtidsscoring etter ny Haaland-bragd: – Han dreper forsvarerne

3 hours ago 3


Det var kun én nordmann fra start i toppkampen mellom Manchester City og Arsenal søndag. Både Citys Oscar Bobb og Arsenal-kaptein Martin Ødegaard er ute med skade.

Men nordmannen på banen, Erling Braut Haaland, markerte seg rakst. For det tok under ti minutter før Jærbuen sørget for 1–0 til hjemmelaget.

– Måten han bare løper fra to av landets beste midtstoppere der er helt utrolig, sa tidligere Manchester United-spiller og Sky Sports-ekspert Gary Neville på sending.

Det var Haaland sitt 100. mål på 105 kamper for de lyseblå. Bare Cristiano Ronaldo har nådd 100 mål på så få kamper blant de europeiske topp fem-ligaene før ham.

– Han får ting som er kompliserte til å se latterlig enkelt ut, sa Viaplay-ekspert Lars Tjærnås.

– Det er helt utrolig. Han dreper forsvarerne der. Det ser så enkelt ut, og det er så vakkert, sa Viaplay-ekspert Freddie Ljungberg i pausen.

_6I4aOT_Sqg

ISKALD: Erling Braut Haaland var sikker som banken da han sørget for 1–0 for Manchester City mot Arsenal søndag.

Foto: Reuters

– Terningkast seks

Men den første omgangen ble alt annet enn god for Manchester City.

Spanske Rodri har slitt med en hamstringskade etter EM-seieren i sommer. Spanjolen fikk sin første Premier League-kamp fra start for City søndag, men måtte ut med skade før 20 minutter var spilt.

VsRCDCc0P20

BRUTALT: Manchester City-spiller Rodri har akkurat kommet tilbake fra et langvarig skadeopphold. Dette kan ha vært starten på et nytt.

Foto: Reuters

Bare minutter etter ventet nok en kalddusj for Haaland og co. For med et langskudd av ypperste klasse sørget Arsenals Riccardo Calafiori for 1–1.

– Det skuddet er så terningkast seks som det går an å få, kommenterte Tjærnås.

Like før pause snudde Arsenal det – takket være nok en forsvarsspiller. På et hjørnespark steg Gabriel til værs, og stanget inn 2–1 for bortelaget.

Midtstopperen gjorde det samme da han sikret 1–0 og seier mot Tottenham for én uke siden.

– Det er helt fenomenalt å se hvordan Gabriel løsriver seg gang på gang, sa Tjærnås.

CfnIumkI6c4

LUFTENS BARON: Gabriel scoret sitt andre mål på hjørnespark på én uke.

Foto: AP

Kontroversielt rødt kort

Seks minutter på overtid i den første omgangen, dyttet Arsenals Leandro Trossard ned Citys Bernardo Silva i en duell, og sparket vekk ballen i etterkant.

Belgieren fikk sitt andre gule kort, og ble utvist.

– Det er knallhardt, sa Viaplay-kommentator Kasper Wikestad.

– Hvis han får det på det siste, å sparke bort ballen, er kontroversen i det at det har skjedd tidligere i denne omgangen uten at det ble tatt, kommenterte Tjærnås.

Premier League bekreftet i etterkant at Trossard ble utvist for å ha sparket bort ballen.

eghsWR44c4I

MARSJORDRE: Arsenals Leandro Trossard fikk rødt kort like før pause.

Foto: Reuters

Sky Sports-ekspert og tidligere Manchester United-spiller Roy Keane var klar i sin tale:

– Når du allerede har gult kort, så må du ikke gi dommeren muligheten til å gi deg ett til. Man kan si at det er strengt, men jeg mener det er gult kort, sa Keane på Sky Sports.

Dramatisk overtidsscoring

Arsenal spilte derfor hele andre omgang med ti menn. Til tross for et enormt press, så ble Haaland og City-spillerne stoppet gang på gang av David Raya i Arsenal-målet.

– Han virker nesten helt klin umulig å score på. Det går ikke an å være en særlig bedre keeper enn det Raya har vært etter pause, kommenterte Tjærnås.

Men hele syv minutter på overtid kom City-målet. Midtstopper John Stones sørget for 2-2, og sikret at City fortsatt beholder tabelltoppen.

Publisert 22.09.2024, kl. 19.38 Oppdatert 22.09.2024, kl. 19.44

Read Entire Article