Donald Trump: Ville forby TikTok – nå er han der selv

4 months ago 50


På en dag har Donald Trump fått over tre millioner følgere på den sosiale medieplattformen han selv ønsket å forby i sin presidentperiode.

  • Bilde av Stein Østbø
mandag 3. juni kl. 08:55

Ifølge Reuters kan dette være et grep for å vinne unge velgere i kampen om å bli USAs neste president den 5. november. Trump kniver jevnt med sin demokratiske konkurrent, Joe Biden, om plassen i Det hvite hus.

Bidens presidentkampanje er allerede på TikTok og har 340.000 følgere. Dette til tross for at Joe Biden i april undertegnet et lovforslag som vil forby TikTok dersom de kinesiske eierne ByteDance ikke har solgt sine aksjer innen ett år.

Les også: Nå vil de stoppe TikTok

Det var lørdag kveld at Donald Trump lanserte sin aller første video med adressen @realdonaldtrump. Der hilste han til sine fans fra en Ultimate Fighting Championship-kamp i Newark, New Jersey.

Mandag morgen har kontoen 3,4 millioner følgere. Innlegget har 3,3 millioner likes.

I en uttalelse sa Trump at han ville «bruke ethvert tilgjengelig verktøy for å snakke direkte til det amerikanske folk».

Les også: Trump kunngjør eget sosialt medium

ByteDance har protestert mot at de blir nødt til å selge TikTok innen ett år. Det hvite hus ønsker å avslutte det kinesiske eierskapet av nasjonale sikkerhetsårsaker, mens TikTok har uttalt at de ikke kommer til å dele amerikansk brukerdata og at de allerede har innført flere tiltak for å beskytte brukernes personvern.
Donald Trump ønsket å forby TikTok i 2020 mens han var president, og har kalt plattformen en «nasjonal sikkerhetstrussel». Forsøket ble stanset i rettssystemet.

Trump er ellers svært aktiv på sosiale medier og har mer enn 87 millioner følgere på X, og over syv millioner på sin egen kanal, Truth Social, der han poster innlegg nesten daglig.

Read Entire Article