Dødelig rullestoltyveri

1 month ago 20


Her blir Neil Shadwick (63) frastjålet sin elektriske rullestol midt på natten. Han blir liggende på bakken i isende kulde og dør på sykehuset. Nå er kvinnen som stjal rullestolen dømt.

tirsdag 3. september kl. 01:53

Kortversjonen

  • Neil Shadwick (63) ble frastjålet sin elektriske rullestol og etterlatt i kulden i Gloucestershire, England.
  • Han døde på sykehuset
  • Kvinnen som stjal rullestolen er dømt til seks og et halvt år i fengsel.
  • Shadwick led av Parkinsons og ble funnet med alvorlig hypotermi.

Shadwick, som hadde alvorlig Parkinsons, ble funnet på en parkeringsplass i den britiske byen Stroud i Gloucestershire tidlig på morgenen 22. januar i år. Overvåkningsvideo viser hvordan han ble frastjålet rullestolen han satt i.

Den 41 år gamle kvinnen som tok den elektriske rullestolen er dømt til seks og et halvt år i fengsel, i følge BBC.

Slept etter rullestolen

Kvinnen som er dømt for å forlate Shadwick i hjelpeløs tilstand, satt sammen med han i rullestolen til en minibank. Der forsøkte han å ta ut penger for en seksuell tjeneste, uten å lykkes, melder britiske medier.

 Politiet i GloucestershireSekunder etter at 63 år gamle Neil Shadwick reiser seg fra rullestolen sin for å ta ut penger i minibanken, stjeler kvinnen den elekstriske rullestolen. Foto: Politiet i Gloucestershire

Da han ikke klarte å få ut penger, skal kvinnen ha blitt frustrert, satte seg i rullestolen og kjørte av gårde. Shadwick satt delvis i rullestolen da hun stjal den, og ble slept etter den i nesten et minutt.

Temperaturen denne januar-kvelden skal ha vært ned mot minus seks grader.

Han klarte å åle seg tilbake mot minibanken hvor ranet skjedde, før han kollapset, skriver britiske Sky News.

Timer senere ble han funnet på parkeringsplassen, med alvorlig hypotermi, lungebetennelse og lungeskader. I ambulansen var alt han kunne si «ranet» og «Kim».

Han døde senere på sykehuset.

 Politiet i Gloucestershire63 år gamle Neil Shadwick. Foto: Politiet i Gloucestershire

Innrømmet skyld

– Hun visste ved å forlate pappa på parkeringsplassen, en iskald natt, at hun forlot en utrolig sårbar mann som ikke hadde noen måte å kommunisere på, da han knapt kunne snakke, sa hans eldste datter i en uttalelse etter dommen.

– Han må ha vært livredd da han innså at han var blitt forlatt og ikke visste når eller om hjelp ville komme.

Kvinnen, som ikke har noen fast adresse, har innrømmet skyld. Hun sa seg også skyldig i flere andre forhold, blant annet tyverier og narkotiarelaterte forbrytelser.

Leder av etterforskningen, Adam Stacey, uttalte følgende:

– Kvinnens handlinger var ufølsomme, og de hadde fatale konsekvenser for en mann som hun visste var ekstremt sårbar.

– Opptaket fra de tidlige timene den morgenen er hjerteskjærende å se på, da Neil Shadwick ble forlatt i minusgrader på gaten uten rullestolen sin og derfor ikke i stand til å søke ly eller hjelp, sa Stacey.

Read Entire Article