Diddy anker varetektsfengslingen – vil ut før rettssaken

5 days ago 5


 Lucas Jackson / Reuters / NTBTILTALT: Sean «Diddy» Combs, her avbildet på MET-gallaen i New York i september. Foto: Lucas Jackson / Reuters / NTB

Advokatene til Sean «Diddy» Combs (54) klager på dommerens beslutning om å nekte rapperen kausjon.

tirsdag 1. oktober kl. 07:27

Det melder CNN.

Combs sitter for tiden fengslet i Metropolitan Detention Center i Brooklyn, New York – i påvente av en straffesak.

Rapperen ble i september arrestert og siktet for organisert kriminalitet, menneskehandel og utpressing.

Les også: Brent av «Diddy»

Anken, som ble levert mandag, tyder ifølge CNN på at Combs styrker sitt forsvarsteam i forkant av rettssaken. Det er nemlig to nye advokater, Anthony Ricco og Alexandra Shapiro, som har signert anken.

Rapmogulen har altså utvidet sitt allerede store advokatapparat.

 Jane Rosenberg / Reuters / NTBRETTSTEGNING: Sean Combs i retten i New York i september. Foto: Jane Rosenberg / Reuters / NTB

Rapperens advokater har tidligere bedt dommeren om å løslate Combs mot en kausjon på 50 millioner dollar, altså over 500 millioner norske kroner, husarrest og besøks- og reisebegrensninger.

Dette ble avvist av dommer Andrew Carter, som støttet føderale aktorers argumenter om at Combs utgjør en fare for samfunnet og en fluktrisiko.

En av dommerens største bekymringer var at Combs skulle forsøke å påvirke vitner.

I kjølvannet av pågripelsen har en rekke kvinner kommet med søksmål mot artisten, med påstander om blant annet voldtekt og neddoping.

Anklagene strekker seg tilbake til 2009 og inkluderer påstander om at Combs skal ha misbrukt, truet og tvunget kvinner til å tilfredsstille hans seksuelle behov.

Han anklages også for å ha truet og tvunget kvinner til å skjule oppførselen hans.

Combs har erklært seg ikke skyldig i anklagene.

Denne gamle overvåkningsvideoen som viser Diddy mishandle eksen Cassie Ventura (38), kom frem i offentligheten før sommeren:

Read Entire Article