Dette lukter svidd, United!

1 month ago 18


Manchester United-troppen manglet kun én av de store puslebitene. Jeg tror de har funnet sin mann, skriver Kasper Wikestad.

Foto: ADAM VAUGHAN / EPA / NTB
torsdag 29. august kl. 15:13
Bilde av Kasper WikestadKasper Wikestad

Viaplay-kommentator som hver uke skriver om fotball for VG+.

I det som er et av Manchester Uniteds viktigste overgangsvinduer på lang tid, kan Manuel Ugarte vise seg å bli en av de viktigste signeringene.

Overgangsvinduet stenger på fredag. For Manchester United har det vært det første ordentlige vinduet etter at Sir Jim Ratcliffe kjøpte seg inn i klubben, og den totale reorganiseringen av den sportslige ledelsen. Man har i løpet av sommeren også sett tydelige prov på en klubb som ser langt bedre organisert ut på overgangsmarkedet.

Man har adressert behov, og signert deretter. Erik ten Hags mannskap ser både sterkere og bredere ut enn sist sesong – en sesong der manglene ble enda mer åpenbare av alle skadene som oppstod.

Nå mangler kun én puslespillbit, av de store bitene. Midtbane-ankeret. Og de har funnet sin mann: Manuel Ugarte.

Bilde av Manuel UgarteManuel Ugarte

23 år fra Uruguay / Posisjon: Midtbane / Landskamper: 21 / Tidligere klubber: Fénix (Uruguay), Farmalicão (Portugal), Sporting (Portugal) og PSG (Frankrike)

En 23 år gammel søramerikaner. Hentet til PSG fra Sporting forrige sommer. Han klarte aldri sette sitt preg på laget fra den franske hovedstaden, og det ser ut til at oppholdet i Paris kun blir med det ene året.

Fra jeg kommenterte den portugisiske ligaen for en del år siden, har jeg holdt et godt øye med Primeira Liga. Ugarte var et navn man tidlig kunne merke seg.

Det sies at spillere fra Uruguay kommer med en egen mentalitet, hvilket vi har sett fra fotball-landet gjennom mange år. Og Manuel Ugarte passer beskrivelsen godt. En kriger på midtbanen. Dekker store rom. Takler så det lukter svidd. God med ball – en ballvinner som også vet hva han skal gjøre med ballen når han vinner den.

Den mest åpenbare svakheten til Manchester United forrige sesong var hvor åpne de var. Motstanderen kom til oppsiktsvekkende mange avslutninger mot ten Hags mannskap i kamp etter kamp. En signering av Ugarte vil være med på å adressere det problemet.

Og minst like viktig – med en spiller som Ugarte rundt seg vil Uniteds andre spillere, og da først og fremst Kobbie Mainoo, kunne spille enda mer på egne styrker. Mot Brighton måtte Mainoo gjøre alt, og det gjorde han med bravur også så lenge kreftene holdt, men han kommer til å dominere i enda større grad med Ugarte rundt seg.

Veteranen Casemiro har sett bedre ut i starten av denne sesongen etter å ha blitt vraket til Brasils Copa America-tropp. Og mens han ikke blir yngre, kan han fremdeles gjøre en jobb, og både gjøre Ugartes inntreden mykere, samtidig som de kan spille sammen når det skulle passe mot enkelte motstandere.

Noe av det som var ten Hags suksess i den første sesongen på Old Trafford var at han hentet spillere med mentalitet som hadde manglet. Spillere som gikk inn med tennene først, og som hater å tape, som Lisandro Martinez. Ugarte kommer med det samme.

Med disse begrunnelsene ser jeg for meg at Manuel Ugarte vil passe Manchester United perfekt. Han vil bidra til å gjøre medspillerne rundt seg bedre, til å gjøre United vanskeligere å møte, og bedre både defensivt, men også offensivt.

Jeg ser rett og slett for meg at dette kan vise seg å bli en av sesongens beste signeringer.

Dette er en kronikk. Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til debatt@vg.no.
Read Entire Article