Dennis Hauger nummer syv i regn-drama

3 months ago 24


Dennis Hauger på Silverstone fredag. Foto: Diederik van der Laan

Dennis Hauger (23) og resten av Formel 2-feltet ble møtt av et voldsomt regnvær på Silverstone lørdag.

lørdag 6. juli kl. 15:23

Takket være at flere førere snurret eller fikk trøbbel på det våte underlaget endte Hauger til slutt som nummer syv, som gir to poeng i sprintløpet.

Feltet hadde rullende start - med Hauger i åttende beste startspor som følge av at han ble nummer tre i fredagens kvalifisering.

– Det kan bli et lotteri med uværet, fastslo manager Harald Huysman til Viaplay på forhånd.

– Det er så stor risiko for vannplaning og ulykker, sier Atle Gulbrandsen på Viaplay-sendingen.

Derfor ble løpet først stoppet etter fire runder, men startet igjen etter et kvarters regnpause. Det var deretter sikkerhetsbil etter krasj mellom Paul Aron og Pepe Marti.

Oliver Bearman (19), som denne uken ble bekreftet som Haas-fører i Formel 1 i 2025, startet som nummer seks - men kjørte ut i grusen og falt langt tilbake.

Andrea Kimi Antonelli (17), som er kandidat til å kjøre både i Williams og Mercedes i Formel 1 neste år, hadde beste startspor og hadde en stor fordel av å ligge fremst, mens vannspruten hindret sikten for alle bak ham. Han vant foran Zane Maloney - italienerens første seier i Formel 2.

Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

De to Invicta-førerne Gabriel Bortoleto og Kush Maini utkjempet en vanvittig duell om 3. og 4. plass.

Hauger hadde beste startspor i hovedløpet i Østerrike sist, men rotet bort den muligheten seier med å kvele motoren på startplata. Flere førere led samme skjebne på grunn av trøbbel med clutchen. Hauger måtte derfor starte på halen av feltet - i stedet for på startposisjon nummer én.

Nordmannen ligger på 7. plass i Formel 2-mesterskapet. Hauger har de to foregående årene blitt nummer ti og åtte. Dette er hans siste år i Formel 2.

Han har fire pallplasser tidligere i 2024 - seier i sprint og 3. plass i hovedløpet i Saudi-Arabia, nummer to i sprintløpet i Melbourne og nummer tre i sprintløpet i Monaco.

Read Entire Article