Dag Otto Lauritzen om Pedersens bortgang: – Jeg er i sjokk

4 months ago 31


KOLLEGER: Dag Otto Lauritzen (t.v.) og Dag Erik Pedersen var kolleger på sykkelsetet og i mediebransjen. Foto: Eivind Griffith Brænde / VG

Tidligere idrettshelter i sorg.

tirsdag 4. juni kl. 09:59

Tirsdag formiddag kom meldingen om at Dag Erik Pedersen er død.

– Jeg er i sjokk. Jeg tenker først og fremst på familien og de nærmeste som opplever sin tyngste tid. Dag Erik gledet og imponerte så mange gjennom så mange tiår, sier Dag Otto Lauritzen til VG.

Du to fulgte hverandre på hjul siden de møttes på sykkelen for første gang i 1979/1980. Deretter har begge jobbet på TV og som foredragsholdere. Lauritsen klarer ikke helt å forstå at Pedersen er borte.

– Det er jo ikke mer enn en drøy måned siden han stod på scenen i Larvik og begynte på sin neste etappe, foredraget om sine egne opp- og nedturer. En historie han brant for å snakke om. Jeg hørte så mange godord om foredraget. Det er så meningsløst, så ufattelig trist, sier Lauritzen.

Kollega i NRK, Ole Rolfsrud, sender sine varmeste medfølelse til de etterlatte.

- Herregud for eit sjokk. Han har vært en stor inspirasjon i min jobb som spesielt direktereporter. Han var en virkelig stjerne, på alle måter. Dette er en skikkelig trist nyhet, sier Rolfsrud til VG.

Den tidligere proffsyklisten Knud Knudsen er satt ut over den triste nyheten.

– Dette er et sjokk og veldig trist. Dag Erik liksom! Jeg har kjent Dag Erik siden han var i begynnelsen av tenårene. Jeg var god venn med faren hans Odd, og dermed var jeg mye i Larvik. Han fulgte etter meg og ville lære. Han ville bli en stor syklist. Vi ble etter hvert veldig godt kjent. Vi kjørte ett år sammen i Bianchi-laget før jeg la opp. Jeg var altså med på hele hans reise til å bli proffsyklist. Vi må minnes ham på best mulig måte, sier Knudsen til VG.

Read Entire Article