Chris Holsten (31) tar pauseår

4 months ago 58


VIL HA FRI: Chris Holsten roer ned tempoet til høsten. Foto: Hedda Mikkelborg

Men ikke fra kjærlighetslivet ...

  • Bilde av Stein Østbø
onsdag 29. mai kl. 12:59

Kortversjonen

  • Chris Holsten har hatt stor suksess etter pandemien med flere prisbelønte låter.
  • To utsolgte konserter i Oslo Spektrum blir konsertfilm på TV2.
  • Han tar nå ett år fri fra konserter for å fokusere på å skrive nytt album.
  • Holsten har nylig stått frem som nyforelsket i skuespiller Vivild Falk Berg.

De fire siste årene etter corona har vært en konstant opptur for Chris Holsten. Selv om han absolutt ikke ville ha noen pandemi, var det faktisk denne – og morsmålet gjennom Frida Ånnevik-samarbeidet «Hvis verden» – som satte rakettfart på karrieren.

Låten vant Spellemannpris og Holsten forsvarte Årets Låt-tittelen året etter med «Smilet i ditt eget speil». Han rasket også med seg både P3 Gull- og Musikkforleggerpriser, deltok to ganger i «Hver gang vi møtes» og ikke minst fylte han Oslo Spektrum to ganger på et drøyt år.

Dette blir nå konsertfilm på TV 2 som sendes rett etter «The Voice»-finalen førstkommende fredag.

Les også: Chris Holsten om kjærligheten: – Aldri vært sånn forelsket

– Det har jo vært en drøm lenge, det var en av de villeste dagene i mitt liv. Det var mye nerver, så fra den første konserten husker jeg egentlig bare de tre siste låtene, først da begynte jeg å nyte det.

– Så derfor måtte du selge ut et Spektrum til, for å huske en hel konsert?

– Hehe, det var nesten litt sånn. Jeg ringte manageren min dagen etter den første konserten og sa; la oss gjøre det en gang til! Og jeg husker alt fra den andre.

Chris Holsten innrømmer at han hadde en plan for å fylle Oslo Spektrum to ganger på kort tid.

– Jeg hadde også gitt ut et album i mellomtiden, samtidig som jeg hadde i bakhodet at jeg nå skal ta ett helt år uten konserter. Vi har turnert nonstop siden verden åpnet opp igjen etter pandemien. Nå vil jeg kun ha fokus på å skrive et album, der jeg tidligere har skrevet mens jeg har vært på turné.

– Er du sliten?

Les også: Chris Holsten: – Nesten alle låtene handler om én person

– Jeg ville juge hvis jeg ikke svarte ja til det – det har gått i ett de siste årene. Men jeg elsker å spille, selv om reisingen tar mye energi. Men å skrive et nytt album mens man er på turné er en vanskelig kombinasjon, sier han.

Chris Holsten forteller at mye har skjedd også personlig de siste fire årene, ikke minst gjennom deltagelsen i «Hver gang vi møtes».

– Jeg vokste mye på det, nikker han.

– Jeg er egentlig en reservert fyr, bare spør vennene mine, og jeg har alltid brukt musikken som min måte å få ut følelser på. Men jeg visste jo at «Hver gang vi møtes» er et TV-konsept som handler om å være transparent, brette ut sider av privatlivet også. Man må bare tørre og hoppe i det, være seg selv. Jeg hadde ingenting å tape, sier Chris Holsten.

Den nye åpenheten var kanskje også årsak til at han villig sto frem som nyforelsket i skuespillerkjæresten Vivild Falk Berg (25) i Ida Fladens podkast «Ida med hjertet i hånden» nylig.

– Jeg liker å holde kjærlighetslivet for meg selv, samtidig som jeg vet at jeg er en offentlig person – det er litt indre konflikt der. Men jeg er en stolt kjæreste, på et godt sted i livet. Brikker faller også mer på plass når du er 31 og ikke 25.

– Tror du din nye kjærestestatus vil påvirke låtskrivingen?

– Vi får se når jeg dykker ned i disse følelsene! Jeg er veldig glad i det melankolske, men har det kjempefint på privaten. Nå har jeg gitt ut to album med kjærlighetssorg, så det er kanskje på tide med noe mer lystbetont, sier Chris Holsten, og unner seg en liten spøk avslutningsvis;

– Hvis ikke, får jeg slå opp, lage albumet og så bli sammen med henne igjen ...

Read Entire Article