Blandet på Wall Street – Robinhood bykser etter kryptoavtale

4 months ago 38


Brikkekjempen Nvidia fortsetter oppgangen etter rekordnotering.

Foto: John Minchillo / AP

Publisert: Publisert:

For mindre enn 10 minutter siden

Saken oppdateres.

Børsene i USA stiger etter en markant oppgang onsdag der teknologiaksjer gjorde det spesielt sterkt.

  • Dow Jones faller 0,06 prosent
  • Nasdaq klatrer 0,08 prosent
  • S&P 500 er opp 0,06 prosent

Databrikkegiganten Nvidia fortsetter oppgangen torsdag med 1,11 prosent fra start. Onsdag steg Nvidia med 5,16 prosent til ny rekordnotering, og passerte Apple i markedsverdi. Selskapet lager databrikker som blant annet brukes til å utvikle og drifte AI-tjenester.

Robinhood bykser 4,20 prosent. Det skjer etter at selskapet inngår en avtale verdt 200 millioner dollar om kjøp av kryptobørsen Bitstamp, skriver CNBC.

Sterkere jobbtall enn ventet

Antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA, også kalt jobless claims kom inn på 229.000 i uken som endte 1. juni. Det tilsvarer en oppgang på 8.000 fra uken før og noe høyere enn forventningen på 220.000, skriver CNBC.

Onsdag viste tall at det ble skapt 152.000 arbeidsplasser i den private sektoren i USA i mai. Siden starten av 2024 har det ikke blitt målt svakere, ifølge Bloomberg.

Arbeidsmarkedstallene kommer i forkant av morgendagens non-farm payrolls. De viser hvor mange jobber som ble skapt utenfor landbruket i USA, og kalles gjerne «månedens viktigste tall».

Den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve (Fed) følger nøye med på arbeidsmarkedet. Fed forsøker å dempe prisveksten ned til to prosent ved å sette opp renten, og med det få ned aktiviteten i økonomien. Sterke jobbtall kan indikere at aktiviteten er høy.

Read Entire Article