Berge «sjokkskadet» av tragisk dødsfall – hylles av Haaland

2 hours ago 6


– Man er jo «sjokkskadet» av å høre noe slikt.

Det sier Sander Berge til NRK om at tidligere lagkamerat og nære venn George Baldock (31) onsdag kveld ble funnet død i sitt hjem i Hellas. Dødsårsaken er foreløpig ikke bekreftet.

– Sto meg veldig nær

Berge kom til Sheffield United i 2020 og var lagkamerat med Baldock i tre år.

– Han var en god venn som sto meg veldig nær, en jeg har tilbrakt veldig mye tid med og som har vært med å forme meg og bidratt til min trivsel i utlandet, en som har fulgt min reise og kjenner familie og venner godt, forteller Berge til NRK.

– Man blir jo veldig preget, og for meg handlet det i dag om å gå ut og representere det han sto for og den viljen og den styrken han hadde i seg, legger han til.

Greece Baldock Soccer

OMKOM: George Baldock ble funnet død hjemme i Hellas denne uken.

Foto: Joao Matos / AP

Ba om sørgebånd

Overfor NRK forteller Berge at Baldocks bortgang var årsaken til at begge lag spilte med sørgebind på Ullevaal.

– Det var jeg som ba om det i går kveld, da jeg fikk nyhetene. Jeg ba om det til vår lagleder og så tok han det opp. Så vet jeg at det er to på Slovenia som spilte med ham i Panathinaikos, og så ble det besluttet at alle skulle spille med det, forteller Berge.

Landslagssjef Ståle Solbakken er full av lovord om Sander Berge etter Slovenia-kampen.

– Han er i ferd med å bli den spilleren jeg trodde han skulle bli. Han var jo ikke med de første par årene hos meg og har hatt noen stygge, lange skader. Han har nå kommet til en klubb, selv om han bare har spilt én kamp fra start for Fulham, så tror jeg han har kommet til et lag som ikke skal kjempe om å unngå nedrykk. Så jeg tror han kan få litt ro rundt seg og kan utvikle seg. Jeg synes jeg ser det, sier Solbakken til NRK.

– Hva syns du om at han leverer den kampen etter nyheten han fikk?

– Jeg hadde en god snakk med Sander i 12-tiden. Da hadde han jo fått beskjeden for en stund siden, og han virket fattet. Det er klart at det preger en, og de var jo nærmere enn det jeg ante. Så det er klart at det var et tungt slag, men han forsikret meg om at det beste han kunne gjøre, var å spille fotball, for å få tankene litt vekk, sier Solbakken.

– Han var ikke i tvil om at han ville spille kampen?

– Overhodet ikke.

Football, Nations League, Norway - Slovenia

GOD KLEM: Sander Berge og Erling Braut Haaland har begge hatt ulike følelser å forholde seg til denne uken.

Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Haaland: – Sier litt om psyken

Også Erling Braut Haaland lar seg imponere av Berge. De to er gode kamerater også utenfor banen.

– Jeg tror dette er den beste kampen jeg har sett Sander spille. Jeg føler, med det som har skjedd de siste 24 timene for han personlig, å miste en god venn brått, en venn som har betydd mye for ham, det sier litt om psyken hans. Det er bare å hylle Sander i dag, sier Haaland.

Sander Berge er selv fornøyd med det han leverte i Norges overbevisende 3-0-seier på Ullevaal torsdag kveld.

Han mener han er på et godt sted i karrieren nå.

– For min del har det vært viktig å over lengre tid få spille i én posisjon. Sekser, som jeg har brukt mestedelen av min karriere som, det har jeg falt tilbake på nå det siste året i Burnley under Vincent Kompany. Jeg har fått vokse videre på det i Fulham, etter at jeg i mange år var kant, indreløper, tier, sekser. Det er vanskelig å optimalisere og bli den beste utgaven av seg selv da, sier han på spørsmål fra Nettavisen.

– Krever mer av meg

Fulham-spilleren mener å få spille i samme rolle over tid vil være et nøkkelpunkt for ham fremover.

– Selv om jeg kan være allsidig og bekle flere roller, så tror jeg at hvis man skal få det beste ut av meg, så det handler om å få kontinuitet i en rolle. Og jeg føler jeg vokser med det. Når du spiller din 49. landskamp, så kjenner man at man har vært her lenge. Det krever mer av meg. Da får jeg ut mye av det jeg står for som fotballspiller. Både som leder i laget, men også med mine kvaliteter i den rollen, mener han.

Norge fortsetter nå nasjonsligaen med bortekamp mot Østerrike søndag kveld.

Publisert 11.10.2024, kl. 05.43

Read Entire Article