Ber NFF ringe Solskjær etter Solbakkens avskjedsvarsel

1 month ago 9


LANDSLAGSSJEF? Ole Gunnar Solskjær lanseres som Ståle Solbakkens etterfølger.  Foto: Fredrik Solstad / VGLANDSLAGSSJEF? Ole Gunnar Solskjær lanseres som Ståle Solbakkens etterfølger. Foto: Fredrik Solstad / VG

Jan Åge Fjørtoft sier jakten på Ståle Solbakkens erstatter bør begynne nå.

Rapporterer fra Storo, Oslo mandag 2. september kl. 14:46

Kortversjonen

  • Jan Åge Fjørtoft mener Norges Fotballforbund (NFF) bør starte jakten på Ståle Solbakkens erstatter nå.
  • Fjørtoft peker på Ole Gunnar Solskjær og Ralf Rangnick som potensielle kandidater.
  • NFF kan også vurdere Kjetil Knutsen og andre norske trenere.
  • Solbakkens kontrakt fornyes automatisk om Norge kvalifiserer seg til VM i 2026.

– Jeg synes det er helt riktig av Ståle å si det så tydelig. Ståle skjønner også at hvis han med den gjengen han har å spille med, ikke kommer seg til VM, så er det på tide at andre får prøve seg. Han er en ung mann som sikkert har andre ting som han kan prøve ut, og så er det ryddig overfor NFF som nå får tid til å planlegge, sier Jan Åge Fjørtoft til VG.

Bilde av Jan Åge FjørtoftJan Åge Fjørtoft

Viaplay-profil

Det sier Viaplay-profilen og den tidligere landslagkapteinen etter å ha sett Norges landslagssjef uttale seg om egen fremtid på mandagens pressekonferanse.

Der sier Solbakken at det aller mest tyder på at dette er hans siste kvalifisering som trener for landslaget - om han tar Norge til VM eller ei.

Nå mener Fjørtoft at Norges Fotballforbund allerede nå må begynne å sondere markedet og kommer med to kandidater han mener ville passet.

Den første er Ole Gunnar Solskjær.

Bilde av Ole Gunnar Solskjær Ole Gunnar Solskjær

For tiden arbeidsledig

– Når vi har en norsk trener som har vært tre år i Manchester United, så bør man ta den første telefonen dit og høre hva han planlegger. Det er også ryddig overfor han, som helt sikkert vet at det kan komme en forespørsel, sier Fjørtoft.

Men den tidligere landslagsspilleren kommer også med et utenlandsk navn.

– Hvis man ønsker en sjef som kan komme inn og stille spørsmål og ha litt nye impulser, så hadde det vært veldig interessant med en type som Ralf Rangnick etter en type modell som Østerrike har valgt. Etter et EM hvor alle var kvalifisert omtrent utenom Norge, så kan det være bra å tenke nytt, sier Fjørtoft.

Bilde av Ralf RangnickRalf Rangnick

Østerriksk landslagstrener

Lars Tjærnås har jobbet tett med Norges mest suksessrike landslagstrener gjennom tidene og er i dag ekspert i Viaplay.

– Det første de må gjøre er å peke retning. Hva vil de ha? Nasjonalitet , erfaring, type spillestil, dyktig i media, strateg som kampleder, og flere andre faktorer. Etter det kan de tenke HVEM. I Norge er det lett å tenke Solskjær som en av aktuelle, men mener som sagt det er feil rekkefølge, sier Tjærnås.

– Bør Solskjær stå høyt på blokka? Er Kjetil Knutsen aktuell?

– Vil være veldig rart om ikke begge blir diskutert. Og da er vi inne på en annen faktor: Vekte fersk erfaring opp mot vært ute av yrket en liten stund.

Hva tenker du?Ville Ole Gunnar Solskjær vært et godt valg som norsk landslagssjef? aJa!bNei!cUsikker...

Solbakkens kontrakt går ut 2025, men fornyes automatisk om landslaget kvalifiserer seg til VM i 2026. Han har vært landslagssjef siden desember 2020 da han tok over etter Lars Lagerbäck.

Norge møter Kasakhstan fredag og Østerrike neste mandag i Nations League.

Read Entire Article