Barcelona brøt med skrekkstatistikk:– Begraver Lyon-spøkelse

4 months ago 35

– Da er det game over. Det er de store midtbanespillerne som gjør dette for spanjolene og begraver Lyon-spøkelset, sier NRK-kommentator Christian Nilssen.

Det ble nemlig en ordentlig batalje mellom de to stormaktene i årets mesterligafinale.

Historisk sett har Lyon hatt overtaket på katalanerne i finalesammenheng. To av de siste tre titlene for Lyon kom etter seier mot nettopp Barcelona i finalen. Riktig nok var det regjerende mester Barcelona som skulle vise muskler denne kvelden.

Barcelona karret til seg en 2-0 seier over Lyon i lørdagens finale, og kan dermed juble for nok en mesterligatriumf.

RU5YlJbdYOk

SUPERDUO: Caroline Graham Hansen kunne gi Bonmatí en god klem etter å ha sendt Barcelona i føringen.

Jevn batalje

Etter en svært tett og jevn første omgang – preget av en dominant Graham Hansen – tok det fyr de neste 45 minuttene på Estadio de San Mamés.

Drøye 10 minutter ut i den andre omgangen fikk katalanerne hull på byllen da gullballen-vinner Aitana Bonmatí kontant sendte Barcelona i føringen.

Dramatikken stoppet på ingen måte etter Barcelonas scoring. Bare minutter senere fikk Graham Hansen en kjempemulighet for de røde og blå, som med minst mulig margin ikke vill inn i nettet.

Ada Hegerberg ble byttet inn for Lyon etter 80 spilte minutter, men det ville seg ikke for verken 28-åringen og Lyon.

Imidlertid var det Barcelona som skulle sette spikeren i kista fem minutter på overtid i den andre omgangen. Etter en lekker kontring fra spanjolene, punkterte innbytter Alexia Putellas kampen med å sende Barcelona til 2–0.

RU5YlJbdYOk

Dermed kan Barcelona juble for nok en mesterligatriumf – og sin første seier mot Lyon i en finale.

Graham Hansen-magi

Finalen var en svært begivenhetsrik fotballaften sett med norske øyne. Både Ingrid Syrstad Engen og Caroline Graham Hansen startet finalen for Barcelona, mens skadepregede Ada Hegerberg ble byttet inn for Lyon – etter å ha sett de første 80 minuttene fra sidelinjen.

Det var likevel én norsk spiller som skulle stjele oppmerksomheten.

– Hun har vært banens beste så langt, det er det ingen tvil om, sa NRKs fotballekspert Kristoffer Løkberg i pausen.

– Hun er et konstant uromoment for Lyon, utbrøt ekspertkommentator Carl-Erik Torp.

Superlativene lot ikke vente på seg for den norske kantspilleren til Barcelona. 29-åringen herjet tidvis mot Lyon, og var av flere regnet som Barcelonas farligste våpen under hele kampen.

DS9G4C2Mhdo

MARKANT: Caroline Graham Hansen var på mange måter drivkraften til Barcelona i den første omgangen.

Hun kroner dermed en drømmesesong–27 mål og 25 målgivende på 35 kamper–med å vinne trippelen for Barcelona: Cup, serie og mesterligatriumf.