Aschehoug utsetter Jonas-bok

2 hours ago 3


Boken er skrevet av redaktør for podkasten «Avhørt», Stein Morten Lier. Boken ligger til forhåndssalg hos Ark sine nettsider til 22. oktober.

Lier sier til NRK at det skal være et møte på onsdag for å fastsette ny publiseringsdato, men henviser til forlaget for mer informasjon.

– Manus er fortsatt under arbeid og endelig lanseringsdato ikke fastsatt, skriver Marit Grue, markedssjef for sakprosa i Aschehoug i en SMS.

Ble bedt om å utsette

Før helgen kom det frem at statsadvokat Vibeke Gjøslien i et brev til Aschehoug har bedt forlaget om å utsette publiseringen.

NRK har lest brevet. Der skriver Gjøslien på vegne av forsvarerne til de fem siktede i saken og bistandsadvokaten til familien:

«På vegne av oss alle tillater jeg meg å rette en felles anmodning om at utgivelsen utsettes, primært til saken er rettskraftig avgjort i rettssystemet, men i hvert fall til vi har fått en dom i tingretten.»

Faksimile av cover til boka om drapet på Jonas Aarseth Henriksen.

Foto: Faksimile / Aschehoug

Statsadvokaten skriver videre:

«Vi tenker særlig på faren for å påvirke vitner og faren for mistanke om forhåndsdømming.»

– Vi vil ta stilling til henvendelsen fra statsadvokaten den nærmeste tiden, skriver Grue.

Familien reagerte

Familien er opprørt og har reagert sterkt på boken. De mener tidspunktet for boken er helt feil. De mener også at det er flere faktafeil i boken.

– Det er en belastning for oss at dette kommer nå, og måten det gjøres på, sa Ivar Borgen, stefaren til Jonas til NRK før helgen.

– For oss er ikke dette en sak, for oss er dette en stor del av livet. Det at dette kommer opp nå, bare legger enda en byrde til det vi står i, sa Borgen.

Ivar Borgen, stefar til drepte Jonas Henriksen.

Foto: Anders Haualand / NRK

Publisert 14.10.2024, kl. 15.44

Read Entire Article