Årets katt i Storbritannia jobber på krisesenter

3 hours ago 3


 Cats Protection / PAMarley trøster kvinner som er utsatt for overgrep Foto: Cats Protection / PA

Marley vant prisen for sin evne til å trøste traumatiserte kvinner.

lørdag 21. september kl. 03:03

En syv år gammel katt som bor på et krisesenter for kvinner i London, har blitt kåret til årets katt i Storbritannia av organisasjonen Cats Protection.

Den svart-hvite katten Marley utkonkurrerte tusenvis av andre deltagere, og vant prisen for sin «utrolige evne til empati», melder BBC.

– Ofte er Marleys pote på gjestenes ben den første vennligheten de har opplevd på årevis, sier Karen Anstiss, leder for krisesenteret Caritas Bakhita House.

 Ciaran McCrickard / PAFoto: Ciaran McCrickard / PA

Krisesenteret tilbyr et trygt sted for kvinner som har vært utsatt for slaveri, utnyttelse og menneskehandel. For tiden bor det 11 kvinner fra 11 ulike land der.

Marley ble adoptert av krisesenteret for fire år siden. Før det hadde han levd i en familie hvor han ble mobbet av en annen katt.

– Jeg tror han hadde det vanskelig før han kom til oss. Så han gjenkjenner gjestenes traumer fordi han selv har lidd, sier Anstiss til The Guardian.

– Han har denne utrolige evnen til empati og har hjulpet mange, mange kvinner på veien til å bli friske, forteller Anstiss.

 Ciaran McCrickard / PAFoto: Ciaran McCrickard / PA

Ifølge de ansatte deltar Marley i terapitimer og spiser middag sammen med gjestene. En av kvinnene har til og med komponert en sang til katten.

– Marley er virkelig det lodne hjertet i hjemmet vårt, sier Anstiss.

Som vinner av prisen «Årets katt» får Marley en pokal og en premie som inkluderer et gavekort på 200 pund til en dyrebutikk.

Read Entire Article